Background adbanner
calendar

Subota 1. April, 2023

LAZAREVAC: Slave Svetog Savu i bore se protiv narko dilera!

Objavio: RHT
27/01/2023 8:03 PM

Od večeri kada se oko dvadesetak Lazarevčana okupilo na sportskim terenima nadomak tamošnje bolnice i međusobno se zaklelo na bespoštednu borbu protiv narko dilera u ovoj beogradskoj opštini, prošla je puna decenija. Veče, kada su se dogovorili da će se boriti za svaki život koji zbog narkotika bude doveden u pitanje i da će ulice Lazarevca očistiti od droge, nazvali su „noć zavetnika”.

Youtube printscreen

Vremenom su ovi entuzijasti organizovali i osnovali Udruženje „Sveti Sava”. Danas sa mnogobrojnim prijateljima i poštovaocima, deseti put slave krsnu slavu i punog srca imaju čime da se pohvale.

Svojim novcem i ličnim angažovanjem, Udruženje je do sada objavilo tri „crne knjige” sa fotografijama i podacima o oko 150 narko dilera, štampalo plakate i njime „zatrpavali” Lazarevac kako bi meštane obavestili koja vrsta droge se i na kojim mestima prodaje, ali i ko od dilera to radi.

Nisu se libili da javno pitaju nadređene zašto borba protiv pošasti zvana narkomanija nije onakva kakva bi trebalo da bude i ko je odgovoran što su se višestruko osuđivani prodavci droge, posle izdržane kazne, ponovo našli na ulicama ove prestoničke opštine. Na društvenim mrežama pozivali su da se pomogne najugroženijima.

Nesebičnim zalaganjem, srčanošću i hrabrošću, uspeli su znatno da smanje količinu droge u Lazarevcu i okolini, a pod njihovim pritiskom većina narko dilera je napustila ovo mesto ili se „preselila” na višegodišnje robije. Mnogo je onih koji će im doživotno biti zahvalni.  

Predsednik udruženja, koji je zamolio da ga oslovljavamo sa Đovani, inače uspešan trener kik boksa, kaže da u svojim redovima već sada ima velike šampione koji su, osim za medalje, spremni da se bore i protiv droge i onih koji je prodaju.

– Lazarevac je mali grad u kojem ništa ne može da se sakrije, a što je još važnije, roditelji dece koja konzumiraju drogu ili su to radila, imaju bezgranično poverenje u nas. U početku naše borbe, narko-dileri su nam se odupirali na razne načine, pa čak i fizički. Veliki broj njih imao je „svoje” ljude u policiji. Odavno nam se više ne suprotstavljaju, ali ih ne potcenjujemo. U poslednje vreme je u lazarevačku policiju došlo nekoliko novih ljudi koji žele da se bore, koji podržavaju ono što radimo – kaže predsednik Udruženja „Sveti Sava” i naglašava da od građana širom Srbije dobijaju fotografije, video-snimke i podatke o onima koji se bave trgovinom narkoticima.

Svesni opasnosti koja žiteljima Lazarevca svakodnevno preti, Udruženje „Sveti Sava” apeluje na nadležne da organizuju neprekidne kampanje tokom kojih bi se mladi, ali i njihovi roditelji, informisali kako da prepoznaju narko dilere i suprotstave im se.

Lazarevac i Udruženje „Sveti Sava” zaslužuju da pobede u svojoj borbi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner