Background adbanner
calendar

Ponedeljak 2. Septembar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
ŠOK SLIKE MILJANE KULIĆ! Najveća transformacija u istoriji rijalitija! (FOTO) ŠOK POTEZ REPERA HENIJA! Niko ne zna šta se desilo s njim, FANOVI ZABRINUTI! (FOTO) STRAVIČNO! Radnik pekare ŠAMARA ŽENU NA BANOVOM BRDU! Procurio i snimak nasilja SAŠA KAPOR O CRNOJ MAGIJI! Nikolina Kovač će se šokirati! ŠOK TVRDNJE O STANISLAVU! Dugovi, firma, život na visokoj nozi… Konačno se zna šta je istina NAKON BROJNIH SKANDALA, OTKRIVEN PAKLENI PLAN ANELI! Niko nije slutio ovakav potez! Evo kome je pomogla! ŠOK! OVA RIBETINA JE DEVOJKA FILIPA PETRUŠEVA! Svi bruje o jednom, njene fotke izazivaju opšti haos! (FOTO) “GUSKO, TUŽI PLASTIČNOG HIRURGA!” Zorica Marković BRUTALNO URNISALA Gocu Lazarević, kreće NOVI ESTRADNI RAT! REKORDERKA! SPISAK SVIH MOMAKA MAJE MARINKOVIĆ! Jedan je srećno oženjen, za drugog tvde da je nasilnik… Šok! STANIJA ZANEMELA OD ŠOKA! Evo gde je Asmin otišao, u jeku skandala o raskidu, Durdžić se odlučio na ovo! ŠA LAGAO NAROD O MIONI!? Otkriveni svi detalji, niko nije slutio! GORE DRUŠTVENE MREŽE FOTKAO REŠETKE NA PROZORU I ŠOKIRAO SVE! Naš pevač se oglasio iz specijalne ustanove, a nedavno je HOSPITALIZOVAN (FOTO) “DOBRO SAM PROŠLA” Prvo oglašavanje Goge Sekulić nakon što ju je udario automobil! HYPE TV PROGRAM ZA UTORAK, 03. SEPTEMBAR! Ekskluzivno emisija (NE) DOKAZANI – NE PROPUSTITE! DERMATOLOZI OTKRIVAJU! Ove TRI namirnice ubrzavaju pojavu bora! ŠOK! ANITA SE POVUKLA! Anđelo neće moći da veruje, evo šta se dešava sada s njom!

“KURTI ZAVRŠIO U POLITIČKOM KONTEJNERU” Petković: Na severu KiM izlaznost 3,47 odsto (VIDEO)

Objavio: RHT
23/04/2023 9:58 PM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković održao je konferenciju za medije u Pres sali Vlade Republike Srbije.

Petković se u obratio o rezultatima Kurtijevih izbora.

Petar Petković
Foto: Screenshot Youtube

– Od ukunog broja 45.095 birača na severu KiM, na njih je ukupno izašlo 1566 Albanaca i 13 lica srpske nacionalnosti. Dakle, 3,47 odsto glasova. Kada ih uporedimo sa 2021. godinom videćemo da je te godine za Srpsku listu glasalo 10,833 birača, bilo je tada 1,056 albanskih glasova – naveo je Petković.

Petković je dodao da srpski narod ne želi da izađe na ove izbore jer se mnogo toga desilo što je uticalo na njihov opstanak i kada je reč o formiranju ZSO i zaustavljanje registracija sa KM oznakama, kao i hapšenje Srba od strane kosovske policije.

On je rekao da je dan izbora protekao mirno i da nije bilo incidenata uprkos najavama tzv. prištinskih vlasti.

– Kurti je želeo da natera Srbe da glasaju u kontejnerima, a ispostavilo se da su Srbi Kurtija poslali u politički kontejner. Što više Priština želi da porobi srpski narod, jača njihova želja za borbu. Samo 13 lica srpske nacionalnosti izašlo je na izbore, ceo narod se ujedinio i bojkotovao i time pružio podršku Aleksandru Vučiću. Pokazalo se da su srpski narod i Srpska lista jedno – naglasio je Petković.

Petković je naglasio da je bez Srba i Beograda je nemoguća normalizacija odnosa, a ona mora da bude u skladu sa svim prethodno dogovorenim sporazumima, te da se traži samo ono što je potpisano.

– Sadašnji rezultat je pokazao da Srbi na KiM žele Zajednicu srpskih opština, veruju Vučiću i gledaju u pravcu Beograda – rekao je.

Foto: Screenshot Youtube

Podsetimo, u četiri opštine na severu Kosova i Metohije danas se održavaju vanredni izbori za gradonačelnike Severne Mitrovice, Zvečana, Leposavića i Zubinog Potoka. Biračka mesta zatvaraju se u 19 časova, a izlaznost do 15 sati iznosi 2,4 odsto.

Od 10 kandidata koliko je prijavljenih za gradonačelnike, samo jedan dolazi iz srpske zajednice, u pitanju je Slađana Pantović, kandidatkinja za predsednicu opštine Zvečan.

Srpska lista koja je do sada osvajala najveće poverenje građana na Kosovu i Metohiji odlučila je da ne učestvuje na izborima, jer se uslovi zbog kojih su Srbi 5. novembra napustili kosovske institucije nisu ispunili, a oni su formiranje Zajednice srpskih opština i povlačenje Specijalnih jedinica Policije Kosova sa severa.

Pogledajte video u nastavku:

hypetv.rs / alo.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner