Background adbanner
calendar

Nedelja 6. Oktobar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Darko Lazić dobio TREĆE DETE! Evo kako se oseća pevačeva žena! Ćerki dali PRELEPO IME! HYPE TV PROGRAM ZA PONEDELJAK 7. OKTOBAR! Znate li ko je gost u emisiji D-cast? KAO BLIZNAKINJE SU! Svi ste videli MAMU Ane Ćurčić a tek da vidite NJENU SESTRU! One su IDENTIČNE NESTALO DVOJE DECE IZ VRANJA! Njihov nestanak prijavio deda! “Najviše na svetu volim svoje NJIVE” Seka Aleksić: “U kući nisam zvezda već Jovanova i Jakijeva MAMA” Blizanac Peđe Jovanović progovorio! Evo šta Nenad kaže o RAZVODU BRATA: “Nemam recept za SREĆAN BRAK!” SEKA ALEKSIĆ: “Kada sam bila najdeblja govorili su mi da super izgledam! Veljko mi je otvorio oči” HITNA EVAKUACIJA LJUDI U CRNOJ GORI! Poplave napravile KATASTROFU, turisti bežali preko vode! (FOTO) Srbiju pogodila DVA ZEMLJOTRESA iste jačine! Ovde se ZATRESLO TLO! DOZIVALI POLICIJU I ADVOKATE DA IH VADE IZ RIJALITIJA! Usred DRAME oglasio se EKSKLUZIVNO ZA HYPE TV Ivica Stefanović, najbolji prijatelj Miloša i Silvije GROZNIJE NE MOŽE! Dostavljač umesto proizvoda iz apoteke isporučio ĐUBRE NA ADRESU na Vračaru, uredno ga naplativši skoro 2.000 dinara! (FOTO) Folkerka otkriva detalje ŽUSTRE SVAĐE sa mužem! PERJE LETI, a evo kakve KRITIKE dobija! DVE GODINE OD SMRTI VODITELJKE GORICE NEŠOVIĆ! “Srce me boli za tobom!” (FOTO) Srpska pravoslavna crkva DONIRA 100.000 EVRA NAJUGROŽENIJIMA U POPLAVAMA U BiH! RANI RADOVI PRELJUBNICE – Očajno želela POPULARNOST, pa se prijavljivala za učešće u emisijama u kojima se PONIŽAVALA (VIDEO) 3 GRADA IDEALNA ZA PUTOVANJE! Neće vam trebati gomila novca

KONAČNO! BEOGRAD ZA MESEC DANA DOBIJA GROBLJE ZA KUĆNE LJUBIMCE: Trg za ispraćaj, sala za oproštaje…

Objavio: RHT
10/08/2023 10:11 AM

Za najviše mesec dana Beograd bi trebalo konačno da dobije groblje za kućne ljubimce. Svi detalji još nisu poznati, ali činjenica je da radovi napreduju u Bloku 51.

Trebalo bi da radovi na groblju za kućne ljubimce budu gotovi do kraja leta. Izgrađene su interne saobraćajnice, parking, staze i prateći objekti, a ovih dana montira se nadstrešnica. Ideja o groblju za kućne ljubimce postoji godinama tako da je nadživela mnoge pse i mačke.

Psi lutalice – Youtube printscreen

Groblja nastajala i u parkovima i šumama

Većina je mislila da radi ono što mora u datoj situaciji, pa su groblja nastajala i u parkovima i šumama. Stručnjaci, međutim, ne preporučuju da se kućni ljubimci tako sahranjuju.

“To svakako nije nešto što mi preporučujemo, štaviše skrećemo pažnju da mogu da ugroze svoj život, zdravlje drugih životinja pa i ljudi, posebno ako su tu neki vodotokovi. Nije svako zemljište predviđeno za zbrinjavanje tela uginulih životinja”, kaže veterinar Predrag Cvetković.

Ukupna površina kompleksa 15.376 kvadratnih metara. Direktor Veterine Beograd Budimir Grbić kaže da biste bilo koju vrstu animalnog otpada ili leša sahranili morate da znate da li je tlo podvodno. Prema njegovim rečima, svako živo biće se na kraju raspada, a prilikom raspada patogene forme se formiraju i vrlo lako mogu da ugroze ljude i druge životinje.

Ukupna površina kompleksa groblja za kućne ljubimce je 15.376 kvadratnih metara, a Javno komunalno preduzeće “Pogrebne usluge” Beograd dobiće još jednu nadležnost. Trenutno se, kako su nam u saopštenju rekli, radi na formiranju tehničke službe za taj posao.

Foto: Printscreen Beoinfo

Ružičnjak u Vrtu sećanja

Kako je već ranije pisano, uz široku centralnu aleju sa grobnim mestima u nizu planiran je i ružičnjak “vrt sećanja”, gde će postojati slobodan prostor za posipanje pepela; zatim kasete za čuvanje urni na zemlji (rozarijumi) i na zidu (kolumbarijumi), kao i površine za zajedničko sahranjivanje. Zajedničko sahranjivanje podrazumeva otvoren travnati prostor za sahranjivanje bez posebnih obeležija, a nalaziće se u zadnjem delu groblja.

Svi sadržaji će biti povezani internim saobraćajnicama i pešačkim stazama. Dimenzije grobnih mesta određene su prema veličini životinja. Za sahranjivanje u zemlji predviđena su malo, srednje i veliko grobno mesto, dok će rozarijumi i kolumbarijumi biti u blizini ulaza na groblje. U dnu kompleksa je predviđen slobodan prostor pokriven travom za sahranjivanje bez posebnih obeležja. Zaštitno zelenilo je širine 15 metara, a drvoredi će biti uz parking prostor na ulazu u groblje, duž glavne pristupne saobraćajnice, pisale su zimus Novosti.

Groblje za ljubimce u Rijeci, uz londonsko i parisko, jedno od najstarijih u Evropi, postojalo je od početka 20. veka do 2004. godine. Koliko ova počivališta za životinje znači ljudima najbolje pokazuje Italija, gde se u pojedinim delovima zemlje već neko vreme omogućava zajednički ukop vlasnika i ljubimca.

hypetv.rs / kurir.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner