Background adbanner
Background adbanner

KO JE HEROJ MILENKO? Spasio je tri života na sred autoputa!

Objavio: RHT
23/11/2022 4:30 PM

Pre tri dana je kao bomba odjeknula vest u medijima da Milica traži svog heroja Milenka sa Slavije.

Foto: Privatna arhiva

Da kod nas još uvek ima dobrih ljudi i heroja ispričala je Milica Petrović koja je u ponedeljak imala saobraćajnu nesreću na auto-putu gde je usled klizavog kolovoza njen automobil u kome je bila sa dva sina završio na krovu, piše Kurir

Na svu sreću oni su dobro, a automobil je uništen. Međutim, to nije ništa u odnosu na činjenicu da je jedan mladić Milenko sa Slavije, star oko 35 godina, kada je video nesreću, prema Miličinim rečima, stao i vozio u kontra smeru kako bi stigao do njih i pomogao im.

Foto: Privatna arhiva

– Hvala Bogu, sem materijalne štete mi smo dobro! Ovim putem vas molim da mi pomognete da pronađem osobu koja je odmah po našem prevrtanju stala i zatim 20 ili 30 metara vozio u kontra smeru da bi došao do nas.

– Čupao je vrata da bi izvukao nas troje. Davao nam je vode, umivao nas je, a čak je i čekao policiju sa nama. Uz saglasnost policajca kasnije je otišao, a ja u stanju šoka nisam stigla ni da mu tražim broj telefona kako bih mu se zahvalila – kaže Milica.

Znajući da se sam neće javiti medijima, prijatelji heroja sa Slavije su obavesili novinare Kurira da je reč o Milenku Kuzmanoviću, koga su odmah i kontaktirali.

Foto: Privatna arhiva

Na početku bih citirao Mešu Selimovića koji je u knjizi “Derviš i smrt” napisao da je dužnost svih nas da pomognemo i nepoznatom čoveku. Mi smo se vraćali s moje vikendice, sve je bilo uobičajeno do tog trenutka. Vozio sam auto i pogled me je povukao u levo. Video sa da se auto dimi, da je na krovu i da mu se točak vrti. Nije bilo puno razmišljanja, skrenuo sam, vozio u kontrasmeru kako bih stigao. Još jedan čovek je stao i on je pokušavao da preskoči bankinu – priča MIenko.

– Osim te vožnje u kontrasmeru nismo ugrozili sebe. Prvi sam prišao i krenuo sa suvozačeve strane. Tad sam se presekao jer sam video nepomične noge. Prešao sam na drugu stranu i nekako otvorio vrata. Kad sam ugledao ženu, laknulo mi je. Video sam da se svi pomeraju. ispričao je Milenko gostujući na Kurir televiziji.

Ko je Milenko Kuzmanović?

Dete sa Vračara, vaspitavan u duhu tradicije, čovek koji se bavi očuvanjem narodne tradicije i kulture. Nije Milica jedina kome je Milenko pomogao.

Foto: Instagram

Naime, Milenko je osnivač i predsednik Udruženja za očuvanje narodne tradicije i kulture “Šiljkan”, organizator je preko sedamdeset humanitarnih folklornih koncerata za decu kojoj je potrebno lečenje u inostranstvu, ali i za narodnu kuhinju “Majka devet Jugovića” koja radi pri Eparhiji Raško-Prizrenskoj na Kosovu i Metohiji, kao i za srpski manastir Dragović u Hrvatskoj.

Foto: Privatna arhiva

Oni koji ga poznaju kažu da se od njega ništa drugo nije ni očekivalo jer je takav njihov Milenko.

BONUS VIDEO:

hypetv.rs/kurir

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.

U TRENDU

CRNA HRONIKA

HOROSKOP

PRATITE NAS

FACEBOOK

Facebook Posts

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x