Background adbanner
calendar

Četvrtak 10. Oktobar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
TERZU STIGLO GORKO KAJANJE! PLAKAO KAO KIŠA! Ljubavnica bez srama rekla da nema empatije prema trudnoj Milici, pa zgrozila javnost! ODBOJKA ZAVIJENA U CRNO! Preminuo legendarni srpski trener! HYPE TV PROGRAM ZA PETAK, 11. OKTOBAR! Ekskluzivno “CarCast sa VaVanom” i “ShowBliz” – NE PROPUSTITE! ALKARAZ O POVLAČENJU NADALA! Evo šta je rekao o IZNENADNOJ odluci Rafe! TO MU NIKAD NEĆE ZABORAVITI! Novak Đoković je igrom sudbine poslao Nadala u penziju?! ŠTA SE DEŠAVA SA STANIJOM I ASMINOM?! Izvor za Hype TV otkriva ŠOK DETALJE: “Ne čuje se sa ćerkom, Aneli je imala priliku da se izvini” GOCA TRŽAN OTKRILA GDE ŽENE GREŠE U PARTNERSKIM ODNOSIMA! Pevačica EKSKLUZIVNO u podkastu “Sada i ovde” Snežane Dakić! SORAJA OBJAVILA FOTKU SA SINOM IZ BOLNIČKOG KREVETA! Zabrinula sve: “Moj hrabri dečko!” (FOTO) CITY HYPE! Đani o RAZVODU! Tijana M o novom dečku! Jasmina Ana URNISALA rijaliti učesnike! (VIDEO) OVO JE OBRAZOVANJE RELJE POPOVIĆA! Šokiraćete se kada saznate, ove detalje skoro niko nije znao! NAKON URAGANA “MILTON” FLORIDA PUNA ALIGATORA! JEZIVE SCENE! Stanovnici u panici, napadaju i automobile! (VIDEO) UHAPŠEN BORANIN ZBOG IZAZIVANJA PANIKE! Na društvenim mrežama iznosio tvrdnje o smrti brata osumnjičenog za ub*stvo Danke Ilić, u njegovom stanu pronađen eksploziv i dr*ga! OVI HOROSKOPSKI ZNACI SU NAJBOLJI U KREVETU! Zagarntovan vam je užitak sa njima, a na ovaj način možete da ih osvojite “IMAM MILIJARDU SVOJIH PROBLEMA…” Janjuš se oglasio za Hype TV nakon Miljanine KIRETAŽE, evo da li se čuo sa Zolom! “PORAŽAVAJUĆE MI JE DA JE JEDNA MAJKA TOLIKO HLADNOKRVA..” Seka Aleksić progovorila o Kecmanovićima, zbog ovih detalja ne može da dođe sebi! (FOTO) “NE ŽELIM SADA…” Marija Kulić besna i van sebe za Hype TV nakon što je Miljana AB*RTIRALA DETE!

KO JE DUBRAVKA NEGRE KOJA PREUZIMA MINISTARSTVO ZORANE MIHAJLOVIĆ?

Objavio: RHT
23/10/2022 3:05 PM

Dubravka Đedović Negre će u novoj vladi voditi resor energetike umesto Zorane Mihajlović, a na ministarsko mesto dolazi sa važne funkcije u banci.

Foto: Screenshot Youtube


Iako je nije bilo u široj javnosti, Đedović je veoma poznata u poslovnim i ekonomskim krugovima. Ko je zapravo nova ministarka u vladi.

Trenutno, Đedović je deseti mesec na mestu člana IO Komercijalne banke, a pre toga bila je direktorka Regionalnog predstavništva Evropske investicione banke (EIB) za Zapadni Balkan, gde je provela pet godina.
Kada je decembra prošle godine došla u NLB Komercijalnu banku iz kompanije su saopštili da ona donosi “bogato međunarodno iskustvo finansiranja velikih korporacija, investicija i projekata iz oblasti transporta, energetike, telekomunikacija, inovacija, zdravstva i drugih industrija, ali i iskustvo u finansiranju malih i srednjih preduzeća, koja su stub nacionalne privrede”.

Ona je preuzimajući funkciju u banci rekla kako će joj cilj biti da “doprinese razvoju privrede u Srbiji, ali i unapređenju kvaliteta života u zajednici”.

Dubravka Đedović rođena je u Beogradu, a osnovnu školu završila je u naselju Braća Jerković devedesetih godina prošlog veka. Roditelji su joj bili inženjeri, majka je završila jedan, a otac, rekla je, studirao dva fakulteta.
“Otac je bio jedan od prvih koji je u staroj Jugoslaviji radio na istraživanju nafte sa partnerima iz Amerike, i jedan od prvih koji je u socijalizmu započeo preduzetnički biznis, koji se razvio kao jako uspešan, do njegove prerane smrti. Majka, iako je imala svoju karijeru u uspešnoj slovenačkoj firmi, maksimalno je bila požrtvovana za porodicu”, rekla je Đedović u intervjuu za časopis Karakter pre dve godine.

Sa 24 godine otišla je u Ameriku na postdiplomske studije menadžmenta na UCLA.

U međuvremenu u Beogradu je završila Ekonomski fakultet, potom magistrirala finansije i menadžment na SDA Bocconi Univerzitetu u Milanu i Anderson školi mendžmenta u Los Anđelesu.

U gotovo svakom intervjuu Đedović govori koliko su za nju važni mediji, a upravo na jednom je započela karijeru.

Počela je kao TV producent na CNN International, gde je organizovala izveštavanje sa brojnih događaja iz regiona, ali i sa ratišta u Avganistanu.
Nakon toga, radila je na finansiranju projekata u zemljama regiona Zapadnog Balkana, potom bila zadužena za projekte Evropske investicione banke u Srbiji od 2008. do 2012, a u Beograd se iz Luksemburga vratila kao lider EIB u Srbiji.

Vodila je niz projekata javno-privatnog partnerstva, a za prvi takav projekat u Hrvatskoj Đedović je kasnije dobila i dve nagrade.

U jednom intervjuu Dubravka Đedović, koja se udala za bivšeg ragbistu i triatlonca Kristofa, rekla je kako je “usvojila” i odgajila dve devojčice i kako je u braku rodila još dvoje dece.

Govori četiri strana jezika engleski, francuski, italijanski i ruski.
Izvor: Kurir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner