Background adbanner
calendar

Četvrtak 8. Jun, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
TAMARA ĐURIĆ OPLELA PO ESTRADI: OSAMDESET POSTO ESTRADE LIČI NA PIT BULA! PREDSEDNIK VUČIĆ JE BIO U RIBNIKARU: Ovo je dokaz (FOTO) HYPE TV PROGRAM ZA PETAK 9. JUN 2023. STRAST PREMA MUZICI JE BILA JAČA: Pevačica zbog takmičenja pauzirala studije, pa se vratila, učila u pauzama i završila ovaj fakultet! NIKOLIJA IZNENADILA FANOVE: Jedni je hvale drugi je kude! Provokativne fotografije iz Grčke osvanule na Instagramu! OBOGATILA SE! Maja Marinković nasledila veliko bogatstvo od svog dede: Postavio joj je samo jedan ultimatum! REPER ISKRENO O ODRASTANJU: “Nije bilo puno para, a nije nam to ni trebalo da bismo bili srećni” DESETKA ISTRAŽUJE Ko su dame koje stvaraju urbani šik Beograda? Prvo oglašavanje Cece Ražnatović nakon Anastasijinog gubitka bebe i povratku u Srbiju: “Radovala sam se njenom dolasku, skrećemo joj misli svi zajedno…” “DARKO LAZIĆ I JA SMO LEŽALI U ISTOJ BOLNICI!” Goga Sekulić progovorila o zdravstvenim problemima! (VIDEO) Tea Tairović otkrila šta muškarac treba da poseduje da bi je osvojio! SLOBI RADANOVIĆU BAŠ IDE! PRVO VILA OD 500.000 €, SAD NOVA BESNA MAŠINA: Folker za crvenu ZVER iskeširao oko 50.000 € (FOTO) Preminuo legendarni komičar u 93. godini: Upamćen je po nezaboravnoj ulozi u filmu sa Robert De Nirom “NEĆU DA PIJEM IZ CIPELE KAO ĐANI!” Andreana Čekić došla na promociju Darka Lazića sa samo 1 cipelom, EVO ŠTA SE DESILO (VIDEO) PAŠĆE VAM VILICA ZBOG OVOG PRIZORA: Stanija nikad izazovnija! (FOTO) CITI HYPE: Otkrivamo kakvu devojku priželjkuje Voyage i kakve ponude dobija Sandra Rešić!

KLINIČKI PSIHOLOG O SMRTI JUTJUBERA: “Nešto je prikrivao u sebi” Evo šta je uzrok tome

Objavio: RHT
25/05/2023 9:50 PM

Klinički psiholog Radomir Čolaković je dao izjavu za lokalne medije povodom tragične smrti jutjubera Mirka Rašića, koji je izvršio samoubistvo vešanjem.

Foto: Printscreen Youtube

Prema Čolakovićevom mišljenju, jutjuber je bio osoba sa “fasadom ličnosti”, što je sprečilo druge ljude da naslute da se suočava sa ozbiljnim problemima.

Vest o smrti jutjubera Mirkova je izazvala duboku potresenost među javnošću i njegovim brojnim obožavaocima. S obzirom na to da nisu postojali nikakvi prethodni znaci koji bi ukazivali na njegove unutrašnje borbe, motiv za samoubistvo i dalje ostaje nepoznat.

Klinički psiholog Radomir Čolaković je pružio svoje mišljenje u vezi s ovom tragičnom situacijom, analizirajući složenost ličnosti jutjubera koji je sebi oduzeo život vešanjem.

– Različiti su razlozi zbog kojih čovek oduzima sebi život. Činilo se da je sa Mirkom sve u redu, bio je mlad, uspešan, ostvaren… Ali, sigurno je u sebi nešto prikrivao i u samoubistvu je video jedino rešenje. Samoubice u tom činu uvek vide spas – rekao je Radomir za Informer i dodao da ne mora da znači da je Mirko imao sklonost ka samopovređivanju:

– Iako je Rašić odlučio da oduzme sebi život vešanjem, te izabrao dugu i relativno sporu smrt, ne mora da znači da je imao sklonost ka mazohizmu. Ljudi se često povređuju nekoliko puta pre nego što sebi oduzmu život. Na primer, neki seku vene, skaču sa mosta, “najave” samoubistvo, ali uvek se neko nađe tu da ih spasi. Ti pokušaji samoubistva su zapravo apel za pomoć i ako se na vreme reaguje, može im se pomoći. Međutim, koliko sam upućen, to nije bio slučaj sa Mirkom. On je rešio da se ubije, planirao je to sigurno duže vreme – objasnio je psiholog.

– Puno puta čujemo “…ali on se smejao taj dan kada je izvršio samoubistvo”, “odjednom je to uradio”. To se naziva “fasada ličnosti”. Niko nije bio svestan toga da Mirko ima problem, vešto je to skrivao – zaključuje Čolaković.

BONUS VIDEO:

(Hypetv.rs/Alo.rs)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner