Background adbanner
calendar

Četvrtak 7. Decembar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
BUJNA PLAVUŠA UŠETALA U TERETANU I NAPRAVILA TOTALNI KOLAPS (VIDEO) MAJA MARINKOVIĆ OTVORILA DUŠU! Priznala je da VOLI ovog cimera! PRIPITI OTAC OSTAVIO OVU STVAR SINU PREKO NOĆI ISPOD JASTUKA: Mali SE ŠOKIRAO kada je ustao, odmah je počeo da VIČE (VIDEO) Paris Hilton PRIZNALA zbog čega je unajmila SUROGAT MAJKU: „I dalje imam NAPADE PANIKE!“ NEMA NIJEDAN UKRAS, A PRAVO JE SAVRŠENSTVO Nećete verovati kako izgleda jelka Nataše Bekvalac (FOTO) MERIL STRIP SIJA I NAKON RAZVODA! Legendarna glumica se pojavila sa svojih četvoro dece, ćerke neverovatno LIČE NA NJU! “KOKOS” IZAZOV – NOVI TREND u intimnim odnosima! Šta on podrazumeva i kakav je užitak? “NEKO JE POKUŠAO DA MI NAUDI!” TAKIJU ZAPALJEN AUTO, VIDNO UZNEMIREN SE OGLASIO! KIPTI RAT IZMEDJU POPULARNOG REPERA I TIKTOKERA! SAJFER BESAN KAO RIS: “KRADETE NAM HLEB!” Hoćete da zadržite Windows 10? Moraćete da plaćate za ažuriranja Suzana Mančić zvanično postala PENZIONER, otkrila kolika joj je penzija: „MINIMALAC ALI…“ (VIDEO) “TO JE NJEGOVA SRAMOTA, NE MOJA!” Mirka Vasiljević o Vujadinovoj PREVARI, glumica oštra – On gubi, uradio je POGREŠNO! “JA MOGU DA IMAM KOJU HOĆU, A TOLIKO SAM PROPATIO!” Ša otvorio dušu o Vanji i razvodu! Vlasnica najseksepilnije guze i tela bez mane: “Američka lutka” je raj za oči (FOTO) KOLEGE SE OPRAŠTAJU OD LEGENDARNE GLUMICE Jelena Paunović Čvorović: “Bila je duhovita i inteligentna žena!” BRESKVICA VIŠE NE LIČI NA SEBE! Postala prava Merlinka, a za promenu zaslužan ovaj POLITIČAR! (FOTO/VIDEO)

ISTRAŽUJEMO: Više od 280 dece u Srbiji čeka da ih neko usvoji!

Objavio: RHT
17/08/2023 11:11 AM

Od početka godine usvojeno je 37 dece iz Srbije, od kojih petoro u proceduri međunarodnih usvajanja, a u Jedinstvenom ličnom registru usvojenja, koji vodi Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju je spisak sa 286 imena dece podobne za usvajanje.

Pixabay

U istom registru nalaze se 793 potencijalna usvojitelja koji su se prijavili do 2022. godine, a neki od njih još 2006. godine.

Od 2006. godine ukupno je usvojeno 2.089 dece – 1.811 u Srbiji i 278 u inostranstvu.

Manji broj njih ulazi u proces usvajanja iz domova za nezbrinutu decu, a mnogo više iz hraniteljskih porodica.

U Srbiji postoji oko 4.500 hraniteljskih porodica u kojima je oko 6.000 dece i mladih, a postoji i sedam centara za porodični smeštaj i usvojenje, koji prate rad hranitelja.

Proteklih godina broj hraniteljskih porodica opada pa će Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju uskoro započeti regionalne kampanje za promovisanje hraniteljstva i obuku hranitelja.

Procene su da Srbiji nedostaje oko 380 hraniteljskih porodica za urgentno hraniteljstvo, kada je detetu potrebno hitno izmeštanje iz biološke porodice, kao i hraniteljstvo uz intenzivnu podršku, za decu sa smetnjama u razvoju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner