Background adbanner
calendar

Sreda 24. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
ZBOG OVIH LEKOVA MOŽETE DA ZAVRŠITE IZA REŠETAKA! Ove uobičajene tablete bi mogle da vam naprave haos na putovanju van Srbije! NA ŠTA VAM UKAZUJE POVIŠEN BILIRUBIN U KRVI? Na ove znake obavezno obratite pažnju kako bi uzrok otkrili na vreme! NE STIŠAVA SE SITUACIJA NA SVETOJ GORI! Policija se sprema za akciju, monasi najavili “BORBU DO SMRTI”! STANIJA IZ MAJAMIJA ŠALJE TUŽBU ZA RUMU! Starleta besna, digla sve na noge, reagovala čak i ona! (FOTO) AJKULE SNIMLJENE U PLIĆAKU NA CRNOGORSKOM PRIMORJU? Video iz Ulcinja UZNEMIRIO SVE!!? Društvene mreže se zapalile MERKUR KREĆE RETROGRADNO OD 5. DO 29. AVGUSTA! Ribama sledi veoma rizičan period, a jedan znak će doživeti šok promenu! KOLIKO KOŠTA HALJINA JELENE ĐOKOVIĆ? Od ove cifre zavrteće vam se u glavi! (FOTO) ĐINA DŽINOVIĆ POKAZALA VIŠE NEGO ŠTO JE TREBALO! Zablistala u tanga bikiniju, pa njemu poslala tajnu poruku! (FOTO) DEJVID RAZBESNEO VIKTORIJU BEKAM! Slavni fudbaler nepromišljenim potezom supugu doveo do ludila, ona mu odmah odbrusila! (FOTO) “IDEM MU NA KUĆNU ADRESU DA GA NAĐEM” Asmin Durdžić ekskluzivno za Hype o suočavanju sa Lepim Mićom: “Ako ne bude sišao sa mnom da popriča…” ŠOK! DA LI JE BEZBEDNO NOSITI SOČIVA U VODI? Ovo su najčešći simptomi koji ukazuju na infekciju oka! “IZVADILI SU MI 23 ŽLEZDE!” Bojana Barjaktarević: “Treći put kada su mi rekli da imam karcinom mislila sam da je skrivena kamera!” “KAD BIH VAM POKAZALA NEKE STVARI ZA TONIJA…” Dragana Mirković javno priznala šta je doživela od Bijelića “NISAM SE RAZVELA!” Bojana Barjaktarević OTKRILA ISTINU: “Živela sam u VANBRAČNOJ ZAJEDNICI 19 GODINA!” Panika u Grčkoj zbog korone: Ponovo uvode maske i testove MARINA (15) NESTALA U GRČKOJ! Aktiviran Amber alert, nema je već 7 dana, strahuje se da je u opasnosti!

HITNO UPOZORENJE RHMZ! STIŽE OGROMNO NEVREME: Srbiji preti pljusak, olujni vetar i grad!

Objavio: RHT
24/07/2024 5:34 PM

Hitno upozorenje RHMZ

Foto: Pinterest/Printscreen YouTube,Instagram 192.rs,rhmz/Ilustracija hypetv

Hitno upozorenje RHMZ

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) od jutros niže upozorenja na nevreme, a sada su aktuelna čak tri za tri različita dela Srbije.

Sreda, 15.30 sati

Na obroncima Fruške Gore jak grmlјavinski razvoj sa tendencijom premeštanja preko Beške ka istočnom Sremu. Očekuje se jak plјusak, sitan grad i olujni vetar.

Sreda, 15.10 sati

Kratkotrajno jaki plјuskovi sa grmlјavinom i sitnim gradom u naredna 2 časa očekuju se uglavnom u Borskom i Zaječarskom okrugu, kao i ponegde na jugoistoku zemlјe.

Sreda, 13.55 sati

Linijski grmlјavinski sistem sa područja Čačak – Guča – Arilјe – Sirogojno premeštaće se ka ka Raškom okrugu i ponovo usloviti kratkotrajno intenzivne plјuskove sa jakim vetrom, a lokalno i sitnim gradom.

Sreda, 15.30 sati

Na obroncima Fruške Gore jak grmlјavinski razvoj sa tendencijom premeštanja preko Beške ka istočnom Sremu. Očekuje se jak plјusak, sitan grad i olujni vetar.

Sreda, 15.10 sati

Kratkotrajno jaki plјuskovi sa grmlјavinom i sitnim gradom u naredna 2 časa očekuju se uglavnom u Borskom i Zaječarskom okrugu, kao i ponegde na jugoistoku zemlјe.

Sreda, 13.55 sati

Linijski grmlјavinski sistem sa područja Čačak – Guča – Arilјe – Sirogojno premeštaće se ka ka Raškom okrugu i ponovo usloviti kratkotrajno intenzivne plјuskove sa jakim vetrom, a lokalno i sitnim gradom.

Jaki plјuskovi očekuju se i na jugu Šumadije, u Borskom i u Zaječarskom okrugu.

Sreda, 13.10 sati

Intenzivni plјuskovi sa gradom i jakim vetrom i dalјe će biti najčešći na području Zlatiborskog, Moravičkog i Raškog okruga, u dolini Zapadne Morave, a intenziviranje oblačnosti očekuje se i na jugoistoku Srbije, u Borskom i Zaječarskom okrugu.

Sreda, 12.25 sati

Na teritoriji opština Surčin, Zemun i Obrenovac jačanje grmlјavinskih razvoja sa kratkotrajno intenzivnim plјuskom, sitnim gradom i jakim vetrom. Oblačnost ima tendenciju premeštanja ka južnim delovima Beograda.

foto: pinterest/Hitno upozorenje RHMZ

Sreda, 12.15 sati

Najčešći grmlјavinski razvoji i dalјe se očekuju u Podrinju, Kolubarskom okrugu, na jugozapadu Srbije, u oblasti Zapadnog Pomoravlјa, a lokalno i u Šumadiji, Velikom Pomoravlјu i jugoistočnom Banatu uz kratkotrajno jak plјusak, sitan grad i jak vetar.

Sreda, u 11.30 sati

U dolini Zapadne Morave (okoline Čačka, Kralјeva, Trstenika, Kruševca) i u okolini S. Palanke pojava kratkotrajno intenzivnih plјuskova sa grmlјavinom, sitnim gradom i jakim vetrom.

Sreda, u 11:10 sati

Osim na zapadu i jugozapadu Srbije, u zoni kratkotrajno intenzivnih plјuskova sitan grad i jak vetar očekuju se i na pojedinim lokalitetima u Sremu, južnom i srednjem Banatu, kao i u Velikom Pomoravlјu.

Sreda, u 10:45 sati

Jačanje oblačnih razvoja u Moravičkom okrugu (okolina Čačka), kao i na jugozapadu Srbije u pograničnom delu sa Crnom Gorom u narednom satu usloviće intenzivne plјuskove uz pojavu grada i jakog vetra.

Sreda, u 10:40 sati

Jačanje oblačnih grmlјavinskih razvoja u Podrinju u narednom satu usloviće intenzivne plјuskove uz pojavu grada, najpre na širem području Malog Zvornika.

Oblaci i nad Beogradom

Pre toga, upozorenje izdato u 10.35 sati je glasilo: “U Vojvodini, na zapadu i jugozapadu Srbije u naredna 3 časa pojava kiše i lokalnih plјuskova sa grmlјavinom sa tendencijom širenja oblačnih razvoja ka širem području Beograda, centralne Srbije (Šumadije) i Velikog Pomoravlјa”.

Republički hidrometeorološki zavod najavio je rano jutros da će u Srbiji danas biti umereno do potpuno oblačno, nestabilno i malo svežije vreme, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

U toku jutra i prepodneva kiša, ali i lokalni plјuskovi sa grmlјavinom, najpre se očekuju na području Vojvodine, zapadne i jugozapadne Srbije, upozorio je RHMZ jutros u 7.25 sati.

Lokalno se očekuju i kratkotrajne vremenske nepogode – veća količina padavina, grad i jak olujni vetar u zoni najintenzivnijih pljuskova. Duvaće slab i umeren vetar. Očekuje se da će najniža temperatura biti od 17 do 21 stepen, a najviša od 25 do 30 stepeni.

U većem delu Srbije upaljen narandžasti meteoalarm

Veći deo Srbije je danas pod narandžastim meteoalarmom zbog dve pojave – pljuskova i grmljavine.

Nepogode u Beogradu

U Beogradu će biti umereno do potpuno oblačno, nestabilno i malo svežije, povremeno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U pojedinim delovima grada se očekuje lokalno veća količina padavina za kratko vreme i jak olujni vetar u zoni najintenzivnijih pljuskova. Najniža temperatura biće oko 21, a najviša oko 28 stepeni.

Biometeorološka prognoza za sredu

Biometeorološke prilike neće pogodovati osobama sa srčanim i respiratornim obolјenjima. Mogući su razdražlјivost, nesanica i malaksalost. Preporučuje se smanjenje fizičkih aktivnosti i boravak u hladovini.

Prognoza za naredna tri dana

Četvrtak

Promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima, a kratkotrajna kiša ili pljusak sa grmljavinom očekuje se ponegde u brdsko-planinskim predelima. Vetar umeren, povremeno i jak, severozapadni, uveče u slabljenju. Najniža temperatura od 16 do 21 stepen, a najviša od 25 do 29 stepeni.

Petak

Promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima, a kratkotrajna kiša ili pljusak sa grmljavinom očekuje se ponegde u brdsko-planinskim predelima. Vetar slab i umeren, na istoku Srbije i u brdsko-planinskim predelima povremeno i jak, severozapadni, uveče u slabljenju. Najniža temperatura od 14 do 19 stepeni, a najviša od 26 do 30 stepeni.

Subota

Pretežno sunčano i malo toplije. Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura od 13 do 19 stepeni, a najviša od 29 do 33 stepena.

Hypetv.rs/E.B.

SVE VESTI O “IMANJU”, NAJVEĆEM RIJALITI FORMATU NA BALKANU, ČITAJTE KLIKOM NA OVAJ LINK

ČITAJTE NAS I NA HYPETV KANALIMA WHATSAPPVIBER I TELEGRAM.

BONUS:

Čitajte Hypetv.rs portal, najbrži portal u Srbiji i regionu sa najvećim rastućim rezultatima i ekskluzivnim vestima. Zapratite nas i na InstagramuFacebookThreads!

SVE! SAD! VAŠ HYPE TV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner