Background adbanner
calendar

Sreda 9. Oktobar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
NAJNOVIJA VEST! Jači zemljotres pogodio Kragujevac! STIGLA DOJAVA O POSTAVLJENOJ BOMBI! Hitna evakuacija u niškoj gimnaziji AUTO POKOSIO DEVOJČICU U IVANJICI! Nesrećno dete ima teške povrede! A evo i šta se desilo u centru Beograda ŠOK IZDANJE MAME DŽEHVE! NIKO NE MOŽE DA JE PREPOZNA! Fotka zapalila društvene mreže! (FOTO) EVO KAKO IZGLEDA KAMENOLOM U DONJOJ JABLANICI NAKON POPLAVA! Traga se za nestalima, bageri stoje ukopani, scene jezive (FOTO) ŠOK NAPAD NA KEJT MIDLTON! Princeza ponovo na meti, a evo šta je razlog DRAMA KOD SVILAJNCA! Most se srušio dok je kamion prelazio preko njega (FOTO) “Uvek rado posetim Baščaršiju”: Saša Mirković se javio iz Sarajeva! A evo ko od najbližim saradnika mu pravi društvo (FOTO) “NESTAO JE…” Naša pevačica javno moli za pomoć, hitno uputila apel: “Odmah nas pozovite ako ga vidite” SVE JE SLUTILO NA KRAJ KALINIĆA I SANDRE! Evo kada je poslednji put objavio zajedničku fotku! (FOTO) “LJUDI, OVO JE OTMICA! GURAJU NAM TABLETE U USTA DOK SPAVAMO!” Rijaliti učesnici u POLICIJSKOJ STANICI! HYPE TV DIREKTNO SA LICA MESTA SVEČANOST NA OPLENCU! Vučević prisustvovao otkrivanju spomen-biste kralja Aleksandra (FOTO) Fudbaleri Partizana u ETNO SELU! Evo šta rade u Republici Srpskoj NOVAK NEZAUSTAVLJIV U ŠANGAJU! Đoković bez izgubljenog seta stigao do četvrtfinala! MAMINA KOPIJA: Ćerka Ane Mihajlovski izrasla je u pravu lepoticu – Kao TOP MODEL! Evo kako Iva izgleda ANA ĆURČIĆ I MILENA KAČAVENDA OČI U OČI POSLE GODINU DANA! “Nije smela da me pogleda, bila sam prilično besna” (VIDEO)

HITNA REAKCIJA SRBIJE: Evakuisano 88 ljudi iz Libana, među kojima su tri BEBE

Objavio: RHT
09/10/2024 9:25 AM

HITNA REAKCIJA SRBIJE!

Državljani Srbije evakuisani iz Libana bezbedno su danas sleteli u Beograd letom Air Srbije u organizaciji Vlade Srbije i Ministarstva spoljnih poslova.

HITNA REAKCIJA SRBIJE!

Foto: TANJUG/AIR SERBIA/ ANA SPREMO

HITNA REAKCIJA SRBIJE!

Stiglo je 88 putnika, među kojima su i tri bebe. Većinu putnika čine državljani Republike Srbije, ali ima ih i iz država u regionu, koji žive ili su boravili u Libanu.

Putnici koji su danas sleteli su vidno potrešeni situacijom koja se dešava u Libanu.

– Samo nas bombarduju, ubijaju decu, ljude, žene i doktori umiru. Molimo se za mir – rekao je jedan mladić.

NIKO NIJE SIGURAN

– Niko nije siguran. Većina delova Libana pod vatrom. Šiti je najviše ugroženi u Libanu, znači šitskih krajevi, ali Izrael bombarduje sve krajeve. Sada su krenuli i na privatne bolnice, na privatne objekte, na civilne objekte, na civilne zgrade.

– Kao da se svete svima. Bićemo ovde jedno vreme, dok se ne smiri malo tamo. Pa ćemo na osnovu toga da odlučimo šta ćemo dalje. – istakao je jedan stariji gospodin.

Prema rečima Srpkinje koja je sletela danas, nisu smeli puno da se kreću, a avioni su non-stop kružili iznad njih.

HITNA REAKCIJA SRBIJE!
Foto Pixabay

– Deca su plakala, ja imam troje dece, moja sestra dvoje, bilo je jako teško. Smirili su se kad su čuli da ćemo da putujemo. – rekla je ona.

Avion srpske nacionalne avio-kompanije poleteo je iz Bejruta danas u 12.30 časova po lokalnom vremenu, a na beogradski aerodrom sleteo je nešto posle 14.30 časova.

Drpski državljani bili presrećni zbog činjenice da je Srbija organizovala ovaj let

Ambasador Srbije u Libanu Milan Trojanović rekao je, ispraćajući putnike, da su srpski državljani bili presrećni zbog činjenice da je Srbija organizovala ovaj let. Dodao je da otprilike polovina građana Srbije iz privatnih ili poslovnih razloga odlučila da ostane u Libanu.

POVELI I KUĆNE LJUBIMCE

– Dali smo potpuni komfor našim ljudima, a imamo i nekoliko kućnih ljubimaca koji mnogo znače ljudima i nisu mogli da ih ostave – rekao je ambasador Trojanović.

Prema njegovim rečima, evakuacija je organizovana brzo i efikasno nakon razgovora sa šefom srpske diplomatije Markom Đurićem, a sve je bilo moguće zahvaljujući, između ostalog, angažovanju brojnih kolega u Ministarstvu spoljnih poslova i trudu osoblja naše ambasade u Bejrutu.

Apel državljanima Srbije u Libanu da izbegavaju javne skupove

Usled pogoršanja bezbednosne situacije, Ministarstvo spoljnih poslova Srbije i ambasada u Bejrutu uputili su apel državljanima Srbije u Libanu da izbegavaju javne skupove i putovanja unutar zemlje kao i da, ukoliko su u mogućnosti, napuste teritoriju te države.

Ambasada Srbije napravila je listu svih srpskih državljana koji žive u Libanu i svakodnevno održavala kontakte sa njima u cilju koordinacije svih aktivnosti.

BONUS  VIDEO: SHOWBLIZ” u Zagrebu kod Stanislava Krofaka EKSKLUZIVNO!


ČITAJTE NAS I NA HYPETV KANALIMA WHATSAPPVIBER I TELEGRAM.

PRODAJA KARATA ZA KONCERT I EVROPSKU PREMIJERU FILMA “STRAVIČNO” KLIK OVDE

Čitajte Hypetv.rs portal, najbrži portal u Srbiji i regionu sa najvećim rastućim rezultatima i ekskluzivnim vestima. Zapratite nas i na InstagramuFacebookThreads!
SVE! SAD! VAŠ HYPE TV
Hypetv.rs/Blic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner