Background adbanner
calendar

Ponedeljak 14. Oktobar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
PRETUČENOJ PEVAČICI SE NAGLO POGORŠALO STANJE! Njena sestra se hitno oglasila, VAN SEBE MOLI ZA JEDNO! PRVO JAVNO POJAVLJIVANJE KEJT MIDLTON NAKON HEMOTERAPIJE! Sa princem Vilijamom posetila porodice troje nastradale dece u julu! (FOTO) VUČIĆ SE SASTAO SA MINISTROM ODBRANE SLOVAČKE: Tema sastanka bila je i regionalna stabilnost i mogući zajednički projekti HYPE TV PROGRAM za UTORAK 15. OKTOBAR! U (NE)DOKAZANIMA – Veselin o životu sa bolesnom majkom! KAMION PUN DROGE ZAUSTAVLJEN NA GRANICI ŠPANIJE I FRANCUSKE! Hitno se oglasio MUP, uhapšen Srbin SAŠA KAPOR SE OŠIŠAO POSLE DVE I PO GODINE! Pevač nakon transformacije neprepoznatljiv, svi u šoku! (VIDEO) “JA SAM DETE IZ EPRUVETE” Sin naše pevačice otkrio ŠOK TAJNU: “Mama nije mogla dugo da zatrudni” MAJKA SE TUŠIRALA, OTAC ZASPAO NA KAUČU?! NOVI DETALJI TRAGEDIJE! Danas sahrana bebe, ceo Novi Pazar tuguje! CITY HYPE: Zavirite na gala rođendan Anje Todorović! Đani proslavio unuci krštenje i prvi rođendan! (Video) Dečaka (15) UDARIO MOTOR KOD BEOGRAĐANKE! Piše se da mu je SLOMLJENA KIČMA! ODUZETA IMOVINA ALEKSANDRU JOVIČIĆU! Evo šta je policija zatekla u kući OVO JE ĆERKA NIKOLINE PIŠEK KOJA IMA 27 GODINA! Nosi dva imena, studira u inostranstu i ne voli javno eksponiranje! (FOTO) UPRAVO SAOPŠTENO! Viši sud doneo novu odluku u vezi majke Koste Kecmanovića EVO KAKO JE EMINA JAHOVIĆ IZGLEDALA PRE OPERACIJA! Ovo je njeno pravo lice, poznato šta je sve radila na sebi! (FOTO) ENA ČOLIĆ BILA U VEZI SA BRESKVICINIM MLAĐIM BRATOM?! Razlika od 11 godina bila presudna za raskid?! Isplivali svi detalji! “Dala mu je IME dok je bio ZRNO GRAŠKA” Iskra Brajović POSLE POROĐAJA o ćerki i sinu

USKORO KREĆE GREJNA SEZONA! Sve što je potrebno da znate da biste bili potpuno spremni

Objavio: RHT
14/10/2024 10:16 AM

USKORO KREĆE GREJNA SEZONA!

U Srbiji od 15. oktobra počinje grejna sezona, a toplane širom zemlje već vrše probe sistema. Kao i svake godine, potrošače savetuju da provere da li su im kotlovi i radijatori u funkcionalnom stanju.

foto: Pihabay

Zamena radijatora spada u kategoriju takozvanih lakih renoviranja – to je jednostavan i brz proces koji ne zahteva ozbiljne građevinske radove. Cena zamene ili ugradnje novih zavisi od mnogih faktora, poput lokacije kuće/stana, veličine prostora, debljine izolacije, dostupnosti i cene energenata. Ali i cena pojedinačnih sistema.

Radijatori će tako u prestonici biti topli od sredine oktobra pa sve do sredine aprila. To je moglo biti i ranije, ali samo pod uslovom da je pre početka grejne sezone Republički hidrometeorološki zavod prognozirao srednju dnevnu temperaturu od 12 stepeni ili nižu. Što sada nije bio slučaj.

Pre nekoliko dana završene su funkcionalne probe, počele prvog oktobra tokom kojih se proveravalo da li postoje curenja na cevima i radijatorima kako bi kvar bio saniran pre nego što počne grejanje. A kako je ranije naveo direktor JKP Beogradske elektrane Vanja Vukić, sistem Beogradskih elektrana je specifičan.

USKORO KREĆE GREJNA SEZONA!

foto: Pixabay

Od ove grejne sezone u Beogradu će cene grejanja poskupeti za 8.92 odsto. Kako je objasnio Vukić, to je oko 11 dinara po kvadratnom metru stana. Na primer, za stan od 60 kvadrata, cena grejanja će biti veća za oko 700 dinara.

– Fiksni deo se odnosi na održavanje sistema, cevi, mreža i tako dalje, a varijabilni deo se odnosi na energente, vodu, gas, struju i tako dalje – kaže direktor JKP Beogradske elektrane.

Beogradske elektrane dužne su da u stambenim prostorijama postižu i održavaju sledeće temperature:

  • u dnevnim boravcima, spavaćim sobama, predsobljima, degažmanima i kuhinjama 20 stepeni Celzijusa
  • u toaletima (poseban) 15 stepeni
  • kupatilima (posebna i sa toaletom) 22 stepena
  • garažama 5 stepeni
  • ateljeima 20 stepeni Celzijusa
  • stepeništa i hodnici van stanova se ne greju
  • Dozvoljeno odstupanje temperature u odnosu na propisane je jedan (+ /-) stepen.

Hypetv.rs/Biznis.rs/J.V.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner