Background adbanner
calendar

Subota 10. Avgust, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
NA ZIDOVIMA UMETNIČKA DELA I SKULPTURE! Ovako izgleda dom Danice Maksimović, od prizora i detalja zastaje dah! HYPE TV PROGRAM ZA NEDELJU 11. AVGUST! Ispratite CHIT CHAT sa glumicom SUZANOM PETRIČEVIĆ “ZA 45 MINUTA JE UZEO 45.000 EVRA” Šokantna istina o ZARADI ZDRAVKA ČOLIĆA! MARIJA RAZOTKRILA MILJANU I IVANA! Ne želi više da ćuti o njima, evo šta se dešava sa malim Željkom i šta ne smeju da urade! VRELA FOTKA ANE IVANOVIĆ! U uskoj haljini sa prorezima i bez brusa zapalila društvene mreže, ovo niko nije očekivao! IZNENADA UMRLA JUTJUBERKA U 30. GODINI! Otkriven uzrok smrti VLAŽNA I NAULJENA! Skinula se naša manekenka u petoj deceniji i pokazala čime raspolaže, muškarcima popadale vilice (FOTO) SLEDI NAM TEMPERATURA +42°C! Za Preobraženje stiže vremenski preokret u Srbiji! SESTRA JELENE ĐOKOVIĆ JE UDATA ZA NAŠEG KOŠARKAŠA! Ne voli da se eksponira, prava je lepotica, a evo čime se bavi (FOTO) DR GORDANA NIKIĆ U “SADA I OVDE” KOD SNEŽANE DAKIĆ! “Zašto ljubav BOLI, šta je novi stil ljubavi, a šta emocionalno zlostavljanje? ŠOK OBRT! TEODORA UHVAĆENA SA NJIM U PROVODU BEZ BEBICE! Delićevu je ovaj rijaliti učesnik pipkao po grudima! (FOTO) NAJNOVIJA VEST! Avion Donalda Trampa PRINUDNO SLETEO! Ovo su detalji ŽELJKU SAMARDŽIĆU NEIZLEČIVA BOLEST PROMENILA ŽIVOT IZ KORENA! Pevač otkrio sve o terapiji, pa rekao ko mu je bila najveća podrška! OVAKVU ČESTITKU SU MOGLI DA DOBIJU SAM OD MARIJE ŠERIFOVIĆ! Pevačica uputila snažnu poruku košarkašima nakon osvajanja bronze na OI! FOTKA BOGDANA BOGDANOVIĆA SA PORODICAMA OBIŠLA CEO SVET! Ovaj njihov trenutak i danas se pamti! (FOTO) OLJA KARLEUŠA BILA NA IVICI DA IZGUBI ŽIVOT! Pevačica prošla kroz pakao, otkrila sve detalje!

EVO ZBOG ČEGA NE MOŽETE DA IZGUBITE KILOGRAME! Ovo je ključnih sedam grešaka pri izboru doručka, najbitnijeg obroka u danu!

Objavio: RHT
10/08/2024 11:37 AM

EVO ZBOG ČEGA NE MOŽETE DA IZGUBITE KILOGRAME!

Foto: Pinterest

Doručak se s razlogom naziva najvažnijim obrokom, jer može da diktira izbor hrane tokom dana. Pravi izbor namirnica pomaže da izgubite na težini i budete zdraviji.

EVO ZBOG ČEGA NE MOŽETE DA IZGUBITE KILOGRAME!

Užurban tempo života je najčešći razlog zašto ujutru preskačemo doručak ili se on pretvara u usputni obrok iz pekare na putu do posla. Ako pokušavate da skinete višak kilograma, za početak promenite način na koji mu pristupate.

Preskačete doručak

Ne morate da doručkujete, posebno ako niste gladni, objašnjava nutricionista Izabel Smit. Međutim, preskakanje nije način da unesete manje kalorija tokom dana, jer bi kasnije mogli da grickate više nego da ste doručkovali.

– Započinjanje dana uravnoteženim doručkom pomoći će vam da stabilizujete nivo šećera u krvi tokom dana, čime ćete sprečiti skokove energije koji bi vas mogli navesti da posežete za slatkišima i grickalicama – objašnjava Smit.

Ona dodaje da prema njenom iskustvu, oni koji doručkuju imaju tendenciju da jedu uravnoteženiju ishranu tokom dana.

Jedete prekasno

– Smatram da se posle sat do dva nakon ustajanja, nivo gladi značajno povećava, što dovodi do prejedanja, grickanja u pokretu ili posezanja za brzom hranom, zato bi najbolje bilo doručkovati na vreme.

Kada niste previše gladni, skloni ste da donosite zdravije odluke.

Ne jedete dovoljno proteina

Umesto da se fokusirate na ugljene hidrate, poput peciva, obratite pažnju na proteine. Oni pomažu u očuvanju mišićne mase, što može da poveća potrošnju kalorija i smanji grickanje između obroka.

Nutricinista Loren Haris-Pinkus preporučuje unos od 20 do 30 grama proteina pri svakom obroku, uključujući doručak.

Čuvanje svih proteina za večeru ili ručak nije isto kao raspodela na više obroka. Svež sir, jaja, povrće i cela zrna žitarica su dobri izvori proteina koji doprinose vašem ukupnom unosu.

Doručak nije dovoljno obilan

Teško je dobiti sve hranljive materije koje su potrebne telu ako jedete oskudan doručak.

Haris-Pinkus preporučuje da obilan doručak sadrži oko 300 kalorija.

To je količina kroz koju treba da dobijete sve makronutrijente -proteine, masti i ugljene hidrate. Sve manje od toga znači da ćete vrlo verovatno biti gladni mnogo pre nego što dođe vreme za ručak.

Nedostaju vam vlakna

Vlakna su važan nutrijent koji pomaže da izgubite na težini, ali većina nas ne jede dovoljno vlakana.

Haris-Pinkus sugeriše da cilj treba da bude da uz doručak dobijete jednu trećinu vaših dnevnih potreba za vlaknima, što je oko osam grama vlakana za žene i 13 grama vlakana za muškarce.

Kako postići ove brojke?

– Šolja kuvanih ovsenih pahuljica sadrži četiri grama vlakana
– Šolja malina ima osam grama vlakana
– Srednji grejpfrut ima tri grama vlakana.
– Šolja spanaća ima oko jedan gram vlakana

Na vašim tanjiru nema boja

Kada pogledate tanjir s doručkom, da li ima voća ili povrća na njemu? Ako je preplavljen morem bež i braon boje, vreme je da promenite ono što jedete.

Dodavanje voća i povrća za doručak može da ima veliki uticaj na vaš metabolizam – kaže Smit i navodi da promenu čini i samo jedna ili dve porcije voća i povrća više svakog dana.

Takve namirnice su pune dobrih vlakana i hranljivih materija koje jačaju celokupno zdravlje i mogu da vam pomognu u mršavljenju.

Dodajte smrznuto bobičasto voće ili seckane jabuke u svoje pahuljice ili stavite šaku spanaća u kajganu ili smuti za savršen doručak.

Fokusirani ste samo na kalorije

Gubitak težine znači stvaranje kalorijskog deficita, ali nije sve u kalorijama – takođe se računa i kvalitet.

– Cilj je da imate telo koje je zdravo iznutra, bez obzira na vašu težinu. Iako ne morate nužno da smršate da biste poboljšali svoje zdravlje, morate mu dati hranljive materije koje su mu potrebne da bi bilo zdravo – poručuje Haris-Pinkus.

Hypetv.rs/Miss7zdrava.24sata.hr/M.K.

PRODAJA KARATA ZA KONCERT ACE LUKASA I EVROPSKU PREMIJERU FILMA “STRAVIČNO” KLIK OVDE

SVE VESTI O “IMANJU”, NAJVEĆEM RIJALITI FORMATU NA BALKANU, ČITAJTE KLIKOM NA OVAJ LINK

ČITAJTE NAS I NA HYPETV KANALIMA WHATSAPPVIBER I TELEGRAM.

Čitajte Hypetv.rs portal, najbrži portal u Srbiji i regionu sa najvećim rastućim rezultatima i ekskluzivnim vestima. Zapratite nas i na InstagramuFacebookThreads!

BONUS VIDEO:

SVE! SAD! VAŠ HYPE TV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner