Background adbanner
Background adbanner

EVO KAKO DA UČINITE ŽIVOT LAKŠIM I ORGANIZOVANIJIM! Kreirajte svoje slobodno vreme i živite slobodno

Objavio: RHT
26/09/2022 10:10 PM

Svi živimo brzim tempom i vrlo često zaboravimo na sebe? Postoje brojni saveti kako da ,,zaustavimo” vreme i postignemo sve što poželimo. Od brojnih knjiga, saveta life coacheva, možemo izdvojiti ono što se najviše ponavlja. Evo 4 ključna saveta kako da učinite vaše vreme što kvalitetnije, bolje i srećnije.

FOTO: Pixabay/MMckein

Isplanirajte dan unapred

Svako veče pred spavanje bi trebalo da uzmete vaš rokovnik i popišete celu listu obaveza za naredni dan. Popišite ih tako što ćete redom pisati šta obavljate i koliko vam vremenski treba. Na ovaj način ćete uvek znati šta vas čeka. Uvek unesite slobodno vreme za sebe, kada pravite pauzu i koliko traje. Organizacija vašeg vremena je i sam ključ uspeha za dalje. Na ovaj način ćete se već osećati bolje.

Fokus

Uvek gledajte da kada odmarate, zaista odmarate. Da kada radite na poslu, fokusirate se na posao, em što će brže proći vreme, em što ćete kvalitetnije odraditi stvari i nećete morati da se vraćate na njih. Kada koristite društvene mreže, uživajte u tome. Nemojte dozvoliti da radite stvari mahinalno i onako kako ste navikli. Fokusirajte se i uživajte u svakom momentu vašeg dana.

Isplanirajte odeću i hranu unapred

Ne gubite vreme na čuveno ,,Ne znam šta da obučem” ili ,,Pa moram da kuvam, ne znam šta ću, možda…..” i tako u nedogled. Te stvari osim što umaraju mogu da dovedu do toga da ispadnete iz koloseka i potrošite vaše vreme uzalud. Umesto toga, isplanirajte odeću koju ćete nositi dan ranije. Tako ne gubite sutradan vreme za to. Uvek možete da pripremite namirnice za sutrašnji ručak. Tako nećete stvarati stres kada odete u radnju i gledate u rafove i provodite sate razmišljajući šta da jedete.

Detalji

Uživajte u detaljima. Napravite svakoga dana nešto za sebe. Bilo da je to šolja kafe koju ćete popiti u miru ili čitanje knjige ili možda odlazak u bioskop, gledanje serije uz grickalice, nije važno, ali jeste važno za vašu sreću. Tim malim stvarima koje učinite sebi, zadovoljavate sve potrebe i dobijate dodatnu energiju za dalje.

Svako od nas je osoba za sebe, nekome možda ovi saveti pomognu, nego možda uzme deo njih, ali pokušajte barem jedan dan da živite po ovim ,,pravilima” i videćete kako će vam sve krenuti na bolje.

BONUS VIDEO:

Hype tv.rs

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.

U TRENDU

CRNA HRONIKA

HOROSKOP

PRATITE NAS

FACEBOOK

Facebook Posts

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x