Background adbanner
calendar

Četvrtak 7. Decembar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
BUJNA PLAVUŠA UŠETALA U TERETANU I NAPRAVILA TOTALNI KOLAPS (VIDEO) MAJA MARINKOVIĆ OTVORILA DUŠU! Priznala je da VOLI ovog cimera! PRIPITI OTAC OSTAVIO OVU STVAR SINU PREKO NOĆI ISPOD JASTUKA: Mali SE ŠOKIRAO kada je ustao, odmah je počeo da VIČE (VIDEO) Paris Hilton PRIZNALA zbog čega je unajmila SUROGAT MAJKU: „I dalje imam NAPADE PANIKE!“ NEMA NIJEDAN UKRAS, A PRAVO JE SAVRŠENSTVO Nećete verovati kako izgleda jelka Nataše Bekvalac (FOTO) MERIL STRIP SIJA I NAKON RAZVODA! Legendarna glumica se pojavila sa svojih četvoro dece, ćerke neverovatno LIČE NA NJU! “KOKOS” IZAZOV – NOVI TREND u intimnim odnosima! Šta on podrazumeva i kakav je užitak? “NEKO JE POKUŠAO DA MI NAUDI!” TAKIJU ZAPALJEN AUTO, VIDNO UZNEMIREN SE OGLASIO! KIPTI RAT IZMEDJU POPULARNOG REPERA I TIKTOKERA! SAJFER BESAN KAO RIS: “KRADETE NAM HLEB!” Hoćete da zadržite Windows 10? Moraćete da plaćate za ažuriranja Suzana Mančić zvanično postala PENZIONER, otkrila kolika joj je penzija: „MINIMALAC ALI…“ (VIDEO) “TO JE NJEGOVA SRAMOTA, NE MOJA!” Mirka Vasiljević o Vujadinovoj PREVARI, glumica oštra – On gubi, uradio je POGREŠNO! “JA MOGU DA IMAM KOJU HOĆU, A TOLIKO SAM PROPATIO!” Ša otvorio dušu o Vanji i razvodu! Vlasnica najseksepilnije guze i tela bez mane: “Američka lutka” je raj za oči (FOTO) KOLEGE SE OPRAŠTAJU OD LEGENDARNE GLUMICE Jelena Paunović Čvorović: “Bila je duhovita i inteligentna žena!” BRESKVICA VIŠE NE LIČI NA SEBE! Postala prava Merlinka, a za promenu zaslužan ovaj POLITIČAR! (FOTO/VIDEO)

Doktorka otkriva: Evo šta se ZAPRAVO DEŠAVA TOKOM MENSTRUACIJE! Ova pojava može BITI KOBNA (VIDEO)

Objavio: RHT
12/11/2023 4:42 PM

O jednoj takvoj temi govorila je na svojoj Instagram stranici dr Marija Ristić koja je dala odgovor na pitanje: “Zašto iz tebe ispadaju “komadi mesa” svaki put kada imaš menstruaciju?”.

Foto: Screenshot Youtube

Doktorka je na početku rekla da se zapravo radi o koagulumima krvi sa primesama endometrijuma odnosno ugrušci krvi koji se skupljaju u materici i posledice su ljuštenja njenog površinskog sloja.

“Kada se to ne bi dešavalo, onda bi krv maltene bez prestanka kapala iz materice. Svaki put kada se taj deo oljušti i krvni sud otvori, izluče se supstance koje ne dozvoljavaju da krv curi neprestano i formiraju se u vidu ugruška odnosno tebi vidljivog “komadića mesa“, poručila je doktorka.

Napomenula je da je reč o uobičajenoj pojavi ukoliko su veličine “grožđica”, ako je reč o većem ugrušku, treba se javiit ginekologu koji će ustanoviti uzrok koji nije nužno opasan, ali je kontrola neophodna.

Dr Ristić govorila je i o PMS, ističi da je važna “jačina” predmenstrualnog sindroma pa ukoliko osećate određene promene, ali možete da ih kontrolišete i da ih pobedite radeći ono što vam prija, sve je u redu. Međutim, ako ne možete da uspostavite kontrolu nad svojim emocijama, nagonima,i previše ste razdražljivi, onda to znači da se radi o hormonskom disbalansu- morate da povede računa o svom zdravlju kroz sve faze menstruačnog ciklusa, objasnila je.

BONUS VIDEO:

hypetv.rs/espreso

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner