Background adbanner
calendar

Nedelja 1. Septembar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
“ONA MI JE VETAR U LEĐA” Koja pevačica je pomogla mladom Roku Blaževiću? Sanja Maletić KRSTILA ĆERKU koju je dobila u 52. godini! Podelila sliku sa PRESLATKOM VANJOM! U narodnjoj nošnji poručuje: “Hvala Gospodu Bogu!” (FOTO) “Više NE RAZGOVARAM SA SANDROM REŠIĆ!” Savo Perović IZNEO KARTE NA STO “Kriva je ONA zato što…” (VIDEO) “Da je RADILA ZA PARE – SAD BIH IMAO ALBUM!” Savo Perović u Pretresu o MAJCI Blondi (VIDEO) ROKO BLAŽEVIĆ: “Ako nisi deo klana nećeš uspeti u muzičkoj industriji” Menadžer Bijelog dugmeta se oglasio POVODOM MEGA SKANDALA: “MOŽDA NEKOM SMETAJU…” Traži se ZABRANA ULASKA Alena Islamovića u HRVATSKU! Izazvao HAOS: Kažu da “promoviše nešto čega se svaka POŠTENA OSOBA STIDI” ŠUŠKE SAMO LETE! Poznata pevačica peva ČUVENI HIT dok je OBASIPAJU NOVCEM! “Kraljice, tako se to radi!” (VIDEO) “OPASNO JE LJUBOMORNA!” Era Ojdanić progovorio o svojoj 43 godine mlađoj devojci: “Teško je mene voleti!” TEODORA DŽEHVEROVIĆ OPISALA IDEALNOG MUŠKARCA! Pevačica otkrila šta očekuje od svog partnera! OD NOVEMBRA NOVA PRAVILA ZA ULAZAK U EVROPSKU UNIJU! Trebaće vam posebni sertifikati, ali ove grupe građana su izuzetak! TIJANA DAPČEVIĆ SE SKINULA U KUPAĆI U PETOJ DECENIJI! Pevačica ovim potezom oduševila pratioce! (FOTO) “DA LI SE TRENUTNO DR*GIRAŠ?” Deniz Dejm napravila HAOS U EMISIJI! Prvi put progovorila o detaljima ABORTUSA EVO KOLIKO JE VISOKA NATAŠA BEKVALAC! Ovo niste znali! Pevačica je nedavno ovo javno obelodanila i šokirala mnoge! EMINA JAHOVIĆ BILA GOŠĆA KOD ŠAMANA I PRINCEZE NA VENČANJU! Pevačica stavila smaragde oko vrata, pa oduševila izgledom! (FOTO) DVA ZEMLJOTRESA POGODILA SRBIJU! Treslo se na severu zemlje, jedan potres za drugim u roku od 20 minuta!

“DAVAO JE CELOG SEBE, A OVE DVE STVARI SU GA OTERALE U GROB”: Šest godina od smrti legendarnog Mande, tuga ne prolazi!

Objavio: RHT
15/06/2022 11:00 AM

Na današnji dan pre šest godina iznenada nas je napustio jedan od najvoljenijih glumaca – Milorad Mandić Manda.

Foto_ Youtube printscreen

Njegovo srce prestalo je da kuca na pozorišnim daskama dok je igrao Kapetana Kuku u predstavi “Petar Pan”. Iako vreme prolazi, njegova porodica, prijatelji i kolege ne mire se s Mandinim preranim odlaskom.

Manda se u životu borio za očuvanje i obnovu pozorišta Boško Buha, što mu je bila jedna od najvećih želja, ali i najstrašnijih muka. U to pozorište uložio je sve što ima, a u jednom od poslednjih intervju govorio je o tome za “Kurir” ovako:

– Dobio sam uveravanja da nove vlasti imaju izuzetno razumevanja za stanje u Buhi i da će dati sve od sebe da deca Beograda i Srbije dobiju pozorište kakvo zaslužuju. Naša idealna misija je da uz naslov „Pozorište od nacionalnog značaja“, posle svih izvedenih radova postanemo „Nacionalni teatar dece i omladine Srbije“ i da zauzmemo poziciju na Trgu republike pored Narodnog muzeja i Narodnog pozorišta. Nacionalni dečji teatar podrazumeva objedinjavanje na jednom mestu pozorišta „Pinokio“ i „Puž“. Nekim simultanim radom na tri scene, malih i većih formi. možemo doći u poziciji da mi možemo da dođemo s predstavom gde je neophodno. Ne žive samo deca u Beogradu i u krugu dvojke.

Njegov brat je kasnije progovorio o mukama koje su pratile čuvenog glumca koji nas je godinama uveseljavao svojim talentom:

– Kredit za stan i pozorište su ga odveli u grob. Postao je 2014. godine upravnik pozorišta koje nije renovirano od Drugog svetskog rata. Mnogo je želio da ga sredi, sam je jurio sponzore. I Novak Đoković je donirao novac, ali to nije bilo dovoljno. Celog sebe je davao, sa majstorima ostajao do tri, četiri ujutru i radio barabar sa njima. Uzimao je špakle i gulio zidove, a ujutru kupovao burek. Sećam se da mu je i sin Filip govorio da ide kući i odspava malo, ali on nije hteo. Kada se oženio Anjom digao je kredit da kupi stan. Ali, pošto je već bio u godinama, morao je da plaća osiguranje kako bi se kredit obnavljao. Uzeo je kredit u švajcarcima, jer je tada bio najisplativiji, ali mu je posle godinu i po dana preseo. Plaćao je skoro 100.000 mesečno ratu za kredit. To ga je strašno mučilo. Nije lako svakog meseca zaraditi taj novac, a gde su ostali troškovi.

Manda je završio Akademiju u klas profesora Vladimira Jevtovića. Sa njim u klasi su bili Vesna Trivalić, Vesna Stanojević, Duda Stojanović, Branka Pujić, Mirjana Joković, Dragan Bjelogrlić, Srđan Žika Todorović, Slobodan Boda Ninković i drugi. Bilo ih je ukupno 12.

Ljubav prema pozorištu nasledio je od majke. Još od detinjstva pratio ju je na predstave, ali odluka da pokuša da se ostvari kao glumac „pala“ je tokom rada s amaterskim pozorištem u Beogradu. Njegova generacija iznedrila je sjajne glumce koji su, kao i on, ostvarili velike karijere.

Poslednja uloga koju je odigrao bila je Kapetan Kuka u predstavi „Petar Pan“ na sceni Pozorišta „Boško Buha“. Tog 15. juna 2016. godine Manda je na scenu izašao u kostimu, ali nije uspeo da odigra predstavu do kraja. Doživeo je srčani udar i preminuo na bini.

Izvor: Kurir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner