Background adbanner
calendar

Ponedeljak 8. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
JELENA ĐOKOVIĆ IZGLEDOM ZASENILA SVE NA VIMBLDONU! Najbolje obučena supruga na prestižnom teniskom turniru! SVI NA NOGAMA U DOMU MILOŠA BIKOVIĆA! Glumac i njegova žena podelili srećne vesti, ne mogu da sakriju sreću! “LAŽIRAO SAM LEKARSKO UVERENJE DA BIH UPISAO FDU!” Ljubomir Bandović šokirao priznanjem, pa otkrio sa kojom bolešću živi svaki dan! SKINULA SE BIVŠA VODITELJKA I POKAZALA ČIME RASPOLAŽE! Žena pevača u bikiniju s tračicama, istakla bujno poprsje! (FOTO) VELIKA NOVČANA POMOĆ ZA RODITELJE! Pripremaju se izmene zakona o uvećanju roditeljskog dodatka, za četvrto dete i do 3 miliona! DARA BUBAMARA NAPADNUTA NA NASTUPU! Pevačica hitno reagovala, evo šta se desilo, ŠOK LJUDI PADAJU KAO POKOŠENI! Ove tri grupe građana treba da povedu računa kada izlaze iz kuće AKO UČENIK NAPADNE NASTAVNIKA – dobija do OSAM GODINA ZATVORA?! Sve o kaznama za maloletnike! Otkrivamo ZAŠTO MARKO I DIVNA DNK ULAZE U IMANJE: Imaju ovakav izazov! VELIČANSTVEN POSTUPAK SAŠE MIRKOVIĆA! Doneo odluku da pomogne porodici čija je kuća IZGORELA U POŽARU VRELA LUNA ĐOGANI SE RAZGOLITILA! U minijaturnom bikiniju, sve puca (FOTO) Oglasio se Ivica Dačić! Evo šta kaže o JEZIVIM PRETNJAMA koje je Srđan Škoro uputio Danilu Vučiću! Ekskluzivno! Tamara Milutinović: ,,Na porođaju je snajka bila uz mene!” SVI DETALJI! Evo gde je Miljana nakon što je izbačena iz rijalitija! ŠOKANTNO! OGLASILA SE INDI, SVE PRIZNALA! Pevačica iznela detalje veze sa Zoranom: “Ovog puta mnogo više očekujem od njega nego prošli put” UDALA SE DUNJA ILIĆ?! Pevačica objavila fotke sa misterioznim muškarcem (FOTO)

DAN RUSIJE U SRBIJI! Ivica Dačić na svečanom prijemu (FOTO)

Objavio: RHT
10/06/2024 3:29 PM

Dan Rusije u Srbiji!

Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko rekao je danas tokom obležavanja Dana Rusije da Srbiju i Rusiju vezuju dugi tradicionalni i prijateljski odnosi. I da je važno za obe zemlje da vode nazavisnu politiku i da rade na daljem jačanju i unapređenju odnosa.

Foto: TANJUG/RADE PRELIĆ

Istakao je da je i za Rusiju, kao i za Srbiju važno da čuva i jača suverenitet u svim sferama. U politici, ekonomiji, tehnologijama, kulturi i odbrani.

“Naravno i za Srbiju i za nas veoma važno čuvanje, jačanje, zaštita naših tradicionalnih vrednosti. Verskih vrednosti i naših duhovnih veza. Gradićemo našu bilateralnu saradnju koja se razvija”, rekao je ambasador.

Svečanom prijemu prisustvovao je i potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić koji je na svom zvaničnom instagram profilu uz slike napisao:

“Bilo mi je zadovoljstvo da prisustvujem svečanom prijemu u Ambasadi Ruske Federacije povodom Dana Rusije”.

Dan Rusije u Srbiji!

Svečanom prijemu u ruskoj ambasadi u Beogradu prisustvovali su predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević, predsednica Narodne Skupštine Ana Brnabić, ministar spoljinih poslova Marko Đurić. Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, ministar odbrane Bratislav Gašić, ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović… Predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojović, dipmolatski kor, predstavnici pravoslavne i islamske zajednice i javne ličnosti.

Dan Rusije je državni praznik koji se od 1992. godine obeležava 12. juna. U čast usvajanja Deklaracije o državnom suverenitetu Ruske Sovjetske Federativne Socijalističke Republike. Donošenje ove deklaracije Prvog kongresa narodnih poslanika označilo je početak ustavne reforme u ruskoj sovjetskoj državi. Novo ime zemlje usvojeno je 25. decembra 1991. godine, a godinu dana kasnije Vrhovni Sovjet Rusije proglasio je 12. jun nacionalnim praznikom. Ukazom predsednika od 2. juna 1994. datum je ponovo proglašen nacionalnim praznikom. Prema narednom predsedničkom ukazu 16. juna 1998, praznik je zvanično nazvan Dan Rusije.

Hypetv.rs/tanjug/J.V.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner