Background adbanner
calendar

Četvrtak 18. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
KAKO DA IMAMO ZDRAV ODNOS SA RODITELJIMA? Koje su nam rane iz DETINJSTVA i kako ih ZACELITI? Ana Ranković gostuje u “Sada i ovde” kod Snežana Dakić Vučić o UBIJENOM POLICAJCU U LOZNICI: Mladi život ne možemo da vratimo, ali ćemo pomoći porodici! “NAJSTARIJI PARTNER MI JE IMAO 73 GODINE! Jedina sam starleta na Balkanu koja…” Šok izjave Deniz Dejm, ovo niste znali! CITY HYPE: Kristina i Kristijan nikada brutalnije o rijaliti učesnicima! Da li je Dara Bubamara kreljica bahatosti? UPOZORENJE NA NEVREME! Ovi delovi Srbije KRITIČNI, evo podataka! “NIJE SMISAO DEMOKRATIJE da SVI ‘DUVAMO U ISTU TIKVU’!” Vučić o TAJNIM SLUŽBAMA: Svi znaju šta se zbiva! “JOŠ OD JANUARA SE ZNALO DA ĆE ANITA POBEDITI!” Rijaliti učesnici FRAPIRALI detaljima za koje JAVNOST NEMA POJMA! “Kristijan LAŽIRA stvari! Jelena URNISALA GOLUBOVIĆA: Odgovorila i na prozivke njegove Kristine! IZAŠAO U PROVOD, A TEK DA VIDITE KO MU PRAVI DRUŠTVO?! Janjuša isprozivali zbog snimka iz noćnog kluba MATORA U PROBLEMIMA DO GUŠE! Bivša joj zapretila iznošenjem prljavog veša u javnost! Očekuje se lom ŽENA IVANA MARINKOVIĆA IZGORELA OD BESA! Jelena otkrila zašto se najviše kaje, ali i da nije toliki skot već da joj je ipak žao muža (VIDEO) HAOS U LOZNICI! Osumnjičeni za ubistvo policajca progovorio o bratu koji mu je ukrao dokumenta i koji je u bekstvu NOVI SKANDAL DRMA BRITANSKU KRALJEVSKU PORODICU! Megan Markl i princ Hari šokirali svojim novim potezom! FRKA U REPREZENTACIJI SRBIJE! Pored Tadića još dva fudbalera dala otkaz? Predsednik Srbije sastao se sa svim evropskim liderima u Londonu (FOTO) PEVAČICA U VRUĆEM IZDANJU! Ana Kokić u novom spotu pokazala koliko je smršala (FOTO/VIDEO)

DA LI STE ZNALI? Evo kojih 5 gradova su najposećeniji na svetu!

Objavio: RHT
18/07/2024 12:19 PM

Pet najposećenijih gradova u svetu!

Turistička sezona je u jeku, a mi vam otkrivamo koji gradovi su ušli u top 5 za prvu polovinu godine. Prema zvaničnim izveštajima, najviše turista posetilo je Istanbul u Turskoj.

foto: pinterest/prinscreen/ilustracija

ISTANBUL je grad koji je imao mnogo posetilaca i prošle godine – u 2023. ga je posetilo 20.2 miliona ljudi. Najposećeniji je i u prvoj polovini ove godine. Poznato je da je ovaj grad jedini koji se prostire na dva kontinenta – Evropi i Aziji. Ima bogatu istoriju, prelepu arhitekturu i jedinstven položaj na obalama Bosforskog zaliva. A ono zbog čega svi idu, jeste obilazak: Aja Sofija, Topkapi palata, Plava džamija, Veliki bazar, sa hiljadama tezgi na kojima se prodaju tepisi, nakit, začini, ratluk i još mnogo toga.

foto: pinterest/prinscreen

LONDON u Velikoj Britaniji je drugi grad po posećenosti. Svi koji ga posete, moraju da vide Bakingemsku palatu, zgradu Parlamenta, sat Big Ben, Tauer bridž… Veoma zanimljiv je i Britanski muzej  u kome se nalazi svetski poznata zbirka antikviteta iz celog sveta, uključujući i egipatske mumije.

foto: pinterest/prinscreen

PARIZ u Francuskoj je na trećem mestu. A ono što je zanimljivo jeste da je upravo ovde stecište letnjih Olimpijskih igara. Ajfelova kula simbol Pariza, koji nudi prekrasan panoramski pogled na grad sa njegovih različitih nivoa. U Parizu svakako treba posetiti muzej Luvr, Muzej Orsej, katedralu Notr Dam, kao i mnogi trgovi, mostovi i šetališta pored reke Sene.

foto: pinterest/prinscreen

Pet najposećenijih gradova u svetu!

DUBAI u Ujedinjenim Arapskim Emiratima je na četvrtom mestu po posećenosti. Poslednjih godina je velika ekspanzija, jer ima mnogo toga zanimljivog za posetu. Tu se nalazi najveći akva park koji je ušao u Ginisovu knjigu rekorda po broju tobogana. Kao i Burj Kalifa, najviša zgrada na svetu, visoka čak 828 metara. Tu su magični vrtovi, svetleće fontane, ali i najveći tržni centar u kome možete da skijate. A tu je i najluksuzniji hotel na svetu sa 7 zvezdica u obliku jedra, Burj al Arab ispred koga morate da napravite bar jednu sliku.

foto: prinscreen/pinterest

ANTALIJA u Turskoj je na petom mestu, naj destinacija. Inače je poznato letovalište, gde turisti vole da dođu. Osim prelepih plaža ovde možete videti i neke znamenitosti. Kao što su Likijski grad čuda, Hadrijanova kapija – simbol Antalije, drevni grad Arikanda, Perge – zaostavština bronzanog doba.

foto: pinterest/prinscreen

Hypetv.rs/informer/J.V.

Čitajte Hypetv.rs portal, najbrži portal u Srbiji i regionu sa najvećim rastućim rezultatima i ekskluzivnim vestima. Zapratite nas i na InstagramuFacebookThreads!

SVE! SAD! VAŠ HYPE TV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner