Background adbanner
calendar

Sreda 17. April, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
SKANDAL! Sloba Radanović uzvraća udaraca Dari Bubamari: “Trebala je da me pozove, ali ona ima svoje bubice…” MELINA NAPUSTILA SRBIJU! Otkriveno gde se kreatorka nalazi nakon skandala sa Harisom Džinovićem ODLUČILA! Aneli otkrila da se više nikada neće pomiriti sa Janjušem, PA MU ZADALA POSLEDNJI UDARAC kada je spomenula i Alibabu! LETI PERJE! Sukob Miljane i Nenada ne prestaje, nastala opšta pometnja! LOM MAJA “ZABIBERILA ČORBU” JANJUŠU I ANELI! Starleta sve šokirala potezom, a onda progovorila o vreloj akciji DRAGANA MIRKOVIĆ NIKAD ISKRENIJE O DECI: “Moja je krivica jer su me videli uplakanu…” “Stanislav je PREVIŠE DOBAR za Maju i Mionu!” Ekskluzivno! Ramiz OPLEO! (VIDEO) POTRESNO! ZORICA MARKOVIĆ DOŽIVELA NOVU TRAGEDIJU! Zavijena u crno “Nadam se da Aneli NEĆE POBEDITI!” Ekskluzivno! Ramiz o POBEDNIKU rijalitija! (VIDEO) MEŠTANI ZLOTA KREĆU U POTRAGU ZA DANKOM: Proveravaće se septičke jame, bunari… HARISOVA ĆERKA SE OGLASILA! Ovo je razlog zbog kog je PREKINULA KONTAKT SA MAJKOM Melinom?! Sve je jasno (FOTO) “ANELI JE UKRALA 500.000€! Time je KUPLJENA SLOBODA NJENOG BRATA, a njen VERENIK JE PLATIO ŽIVOTOM” Mustafa Durdžić ŠOKIRAO “Ša i Miona su FOLIRANTI!” Ekskluzivno! Ramiz Gusinac RASKIRNKAVA! (VIDEO) BIVŠE LJUBAVNICE U KLINČU! Žestok obračun, pale teške reči, ovo niko nije znao! ŠOK! “Džinovići su bili OSUĐENI NA PROPAST!” Ekskluzivno! Ramiz o RAZVODU Harisa i Meline! (VIDEO) MILJANA NAPUŠTA RIJALITI! Zvanična odluka, Marija je ključ njene odluke

ČEKA SE SUD: Uskoro će se znati da li naši pevači mogu da pevaju u Puli, a evo šta kažu advokati!

Objavio: RHT
11/03/2023 4:00 PM

Koncerti srpskih pevača Ane Bekute, Dragana Kojića Kebe, Duška Kuliša i Zorane Mićanović u Puli su nedavno otkazani, a navodno je gradonačelnik Pule Filip Zorčić lično zabranio ove događaje, nazivajući muzički program pomenutih izvođača “srpskim smećem”.

Foto: Pinterest

Međutim, konačna odluka o tome da li će se ovi koncerti ipak održati biće doneta najkasnije u utorak 14. marta, a juče je tim povodom održano prvo ročište u Trgovačkom sudu u Pazinu, prenosi “Kurir”.

Organizator ovog događaja je “Hiljadarka”, koji je tražio od suda da odredi privremenu meru i da se srpskim pevačima preda prostor za koncert u periodu koji je predviđen ugovorom. Međutim, vlasnici dvorane tvrde da im organizatori nisu platili na vreme, te da je to glavni uzrok svega ovoga.

„Stvarno nije plaćeno, ali zakon u tim slučajevima kaže, ako se plati naknadno, da je ugovor i dalje na snazi. Po mojim saznanjima, bilo je prodato oko 2.900 karata za kapacitet od 2.000 do 2.500 sedećih mesta. Ta dvorana može objektivno primiti oko 5.000 ljudi. Treba videti koliko bi karata moglo biti prodato i trebalo bi proceniti koliko bi se ostvarilo od prodaje pića na šankovima. Ako sud ne odobri privremenu meru, idemo dalje s tužbom za naknadu štete“, rekao je branilac organizatora po napuštanju suda, prenosi pomenuti medij.

Foto: ATAImages

„Trgovačko društvo ‘Pula sport’ je državni objekat, od njih se očekuje veća količina opreza kada postupaju u svim sferama. Nije to starija gospođa da joj vi nešto možete ‘uvaliti’. Ako su oni smatrali da im je bitno da se navede ko su izvođači, onda kad je moja stranka rekla: ‘Duško Kuliš i prijatelji’. Pula sport je trebalo da pita ko su ‘prijatelji’, a ako bi moja stranka rekla da ne zna, onda je Pula sport trebalo da kaže da se, kada se sazna ko su prijatelji, onda sklapa ugovor“, dodao je advokat organizatora.

Nakon njega, oglasio se i advokat „Pula sporta“.

„Shvatam zainteresovanost za predmet jer je dosta osetljiv. Sud će doneti odluku na temelju argumentacije koja će, po mom mišljenju, biti na našoj strani. Smatramo da smo sve detaljno obrazložili i argumentovali, tim pre što se ta šteta mora dokazati. Postoje četiri kumulativne pretpostavke, od kojih nije dokazana nijedna. Radi se o jednom pseudopritisku. Dovedeni smo u zabludu. Nismo znali ko su izvođači, jer da smo znali koji su, sigurno ne bismo tako postupili. Prvi ugovor je sklopljen da se uplati akontacija, s kojom se takođe kasnilo, i da se dostave svi transparentni podaci o liku i delu svih izvođača. Ne radi se ni o kakvoj cenzuri i mentalnoj higijeni i pokušaju uvođenja nekog moralnog ćudoređa, nego o diskrecijskom pravu želimo li takvu vrstu koncerata u Puli“, zaključio je on.

FOTO: youtube printscreen/

Podsećamo, predsednik Hrvatske Zoran Milanović je istakao da ne voli “kulturu zabranjivanja”, ali ni tu vrstu muzike, od koje ga, kao je istakao, bole kosti. Milanović je dodao da iz ljubavi naziva izvođače “cajkama”. Kako je Zoran Milanović dodao, i koncert Thompsona održan je u Puli pre više od deset godina, pa se i tada o tome raspravljalo. Predsednik Hrvatske je dodao da ne voli ovaj vid zabrana.

„Od srca. Ja ne volim tu muziku, nikad je nisam podnosio. Ide mi na živce, bole me kosti od nje. Ja je ne bih branio. Odluka pulskog gradonačelnika je da to ne daju jer će tamo biti cajke. E, sad“, izjavio je Milanović, prenosi „Index.hr“.

„Većinu stvari ja ne bih zabranjivao. Ne volim tu kulturu zabranjivanja. Cajke treba suzbiti svim legalnim sredstvima. Pa, pola HDZ-a to sluša“, naglasio je Milanović.

Mario Cindori, direktor „Hiljadarke“, ranije je izdao saopštenje ovim povodom.

„Temeljem mnogobrojnih poziva jer nam telefoni ne prestaju da zvone, u razgovoru sa advokatom, gospodinom Srđanom Simićem, odlučili smo javno da pošaljemo saopštenje i objasnimo hronologiju slučaja. Ujedno izražavamo neizmerno žaljenje što jedna vesela i tradicionalna zabavna, estradna priča mora dobiti ovakav epilog, ali radi istinitog informisanja javnosti, ne pada nam napamet da bilo šta krijemo.

Foto: Instagram

„Na dan kad smo Pulu oblepili plakatima, oko 21 sat naveče, zvao nas je uplašeni direktor pulske sportske dvorane, gospodin Mario Peruško i rekao da je upravo dobio poziv od besnog gradonačelnika Filipa Zoričića koji mu je doslovno naredio da bez obzira na ugovor, odmah otkaže taj koncert jer gradonačelnik ne želi, citiram, ‘srpska smeća’ u svom gradu. Mene je poziv zatekao na putu, potpuno šokirao, rekao sam direktoru da ne mogu da verujem šta slušam i da molim da me odmah spoji sa gradonačelnikom kako bismo rešili eventualne nesporazume. Nakon što sam dobio direktan broj telefona, kontaktirao sam lično gradonačelnika na mobilni. Javio mi se potpuno pijan i kad je čuo s kime razgovora, sasuo je svu salvu uvreda na moj račun. Pokušao sam mirno razgovarati s gospodinom Zoričićem, ali on je urlao na mene na telefon, vikao i meni da ‘ne želi srpska smeća u svom gradu’“.

Zabavni projekt “Hiljadarka” je u oktobru prošle godine potpisao ugovor i zakupio sportsku dvoranu u Puli za koncert splitskog, hrvatskog pevača Duška Kuliša i njegove prijatelje pod nazivom “Duško Kuliš & gosti”. Direktor “Hiljadarka projekta” Mario Cindori izjavio je da su napravili sve potrebne pripreme, platili dvoranu po ugovoru, potpisali ugovore s izvođačima, zatražili radne dozvole za goste strance Anu Bekutu i Dragana Kojića Kebu i krenuli u reklamu, sve na isti način kako već godinama rade po celoj Hrvatskoj. Konačna odluka o ovom događaju očekuje se u narednim danima.

„Pokušao sam da mu objasnim da je gospodin Duško Kuliš kultni hrvatski pevač, Dalmatinac, Splićanin, ali kad mi je u jednom trenutku počeo „j*bati srpsku mater“ prekinuo sam telefonski razgovor ne želeći uopšte na taj način da komuniciram jer takav prostački način razgovora zaista je ispod svakog nivoa. Celi taj razgovor slušale su četiri osobe na spikerfonu koje su sa mnom bile u restoranu, a koje će isto posvedočiti na sudu u tužbi koju upravo podiže naš advokat Srđan Simić iz Pule. Koristim ovu priliku da se još jednom u ime celog tima Hiljadarke iizvinim našoj vernoj publici koja je kupila kartu jer u ovakvoj atmosferi i pod ovakvim linčom, koncert nažalost ne možemo da održimo. Izražavam veliko i iskreno žaljenje svim građanima Pule koji su nakon jednog problematičnog, poročnog gradonačelnika, sad dobili još goreg gradonačelnika, čoveka koji iz nama nepoznatog razloga mrzi Srbe i čak Hrvate optužuje da su „srpska smeća“, zaključio je tada Mario Cindori, direktor Hiljadarka projekta.

BONUS VIDEO

hypetv.rs / nova.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner