BUNDEVU MOŽETE JESTI SVAKOG DANA! Izuzetno je zdrava, evo šta pruža organizmu!
BUNDEVU MOŽETE JESTI SVAKOG DANA!
Jesen je, pravo vreme da jedete bundevu koja je veoma korisna za zdravlje.
Vitamini, antioksidansi i minerali koji se kriju u bundevi jačaju imuni sistem.
Niska kaloričnost ove tikve sjajan je izbor i za one koji žele da održe zdravu telesnu masu.
Takođe, bundeva je poznata po svojim protivupalnim svojstvima, što može pomoći u smanjenju rizika od raznih bolesti. Uključivanjem bundeve u ishranu, možete poboljšati zdravlje srca i podstaći zdravu kožu, piše Healthline.
Kalijum je u većoj meri prisutan u ovoj tikvi. Reč je o mineralu koji je ključan za održavanje ravnoteže elektrolita u telu i regulaciju krvnog pritiska. Kalijum podsetiče smanjenje negativnog uticaja natrijuma, što pridonosi zdravlju kardiovaskularnog sistema.
BUNDEVU MOŽETE JESTI SVAKOG DANA!
Redovno konzumiranje bundeve može smanjiti rizik od hipertenzije, čime se smanjuje mogućnost srčanog udara i moždanog udara. Takođe, vlakna prisutna u bundevi pomažu u smanjenju nivoa lošeg holesterola u krvi, što doprinosi zdravlju krvnih sudova. Ovaj spoj vlakana i minerala čini bundevu savršenom namirnicom za očuvanje zdravog srca.
DOBRA ZA VID
Bundeva je izuzetno bogata beta-karotenom, antioksidansom koji se u telu pretvara u vitamin A. Vitamin A igra ključnu ulogu u održavanju zdravlja mrežnjače i podstiče dobar noćni vid. Redovno konzumiranje bundeve može smanjiti rizik od makularne degeneracije, bolesti koja je jedan od vodećih uzroka slepila kod starijih osoba.
Hypetv.rs V.M./Najžena.alo.rs
USKORO IMANJE
Dosta vam je nasilja na malim ekranima? Spremite se za avanturu koju pokreće HYPE televizija.
Rijaliti pogram Imanje uskoro će doneti toplinu u vašim domovima. Učesnici ovog formata moraće da rade poljoprivredne poslove, kao i da nauče da žive u slozi, uprkos potencijalnim problemima.
Niko neće moći da se izmotava. Vreme je da se vratimo porodičnim vrednostima, za koje se zalaže naša televizijska kuća.
Čitajte vesti iz Imanja klikom na OVAJ LINK.