Background adbanner
calendar

Utorak 10. Septembar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
RASKINULI ANITA I ANĐELO!? Zbog ovog njenog poteza se usijale društvene mreže! EVO DOKAZA! (FOTO) HYPE TV PROGRAM ZA SREDU 11. SEPTEMBAR! Dejan Milićević otvara dušu u PRETRESU SITA OTKRILA ŠOKANTNE DETALJE! Aneli upoznala Gastoza sa familijom!? UHAPŠEN POZNATI GLUMAC! U SRBIJU STIŽE SNEG! OVAKAV VREMENSKI SUNOVRAT NIJE VIĐEN! Ovo je detaljna prognoza, sprema nam se HAOS! CITY HYPE: Ana Ćurčić oštro o Mileni Kačavendi i Anđeli Đuričić! Ana Lazarević otkriva da li će ona i Janko uskoro stati na ludi kamen! NIŠTA OD VEZE SA ANELI?! Gastozz se ne odvaja od ove devojke! AHMIĆEVA “NA APARATIMA”! “On je GREŠKA MOGA ŽIVOTA! Odmah sam se REŠILA SVE TE BEDE!” Kako Ana Ćurčić priča o NASTUPU Anđele Đuričić – NIJE JE ŠTEDELA (VIDEO) PORODILA SE ĆERKA SINIŠE MIHAJLOVIĆA! Virdžinija dala nasledniku ime po pokojnom ocu! Fotka malog Siniše obišla ceo svet! (FOTO) SRBIJA SE SPREMA ZA ŽREB ZA SVETSKO PRVENSTVO! Evo ko su potencijalni rivali Šok u svetu košarke! Svetislav Pešić nije više selektor Srbije? JODŽIRA URNIŠU NA MREŽAMA ZBOG EMOTIVNOG SNIMKA SA PORODICOM! Pogrdne reči i osude pljušte sa svih strana zbog JEDNE STVARI! Uhapšene Ruskinje zbog krijumčarenja ljudi! DA LI STE I VI METEOROPATA? Proverite da li spadate i vi u tu grupu OSTAO BEZ KEŠA PA SE ZAPOSLIO?! Miki Đuričić našao novi posao! Fanovi oduševljeni njegovim potezom Ivan Marinković IMA NOVU DEVOJKU?! Evo kako uživa sa NJOM, a mnogi kažu da TERA INAT JELENI (VIDEO)

BORA JE NAPISAO ČUVENE HITOVE! Od Viktorije do Šabana i Čole!

Objavio: RHT
10/09/2024 12:14 PM

Bora napisao čuvene hitove

Bora Đorđević je nedavno preminuo, a Srbija je još u žalosti. Frontmena Riblje Čorbe je iza sebe ostavio brojne hitove, a malo ko zna stoji iza nekih od najvećih narodnjačkih hitova.

Foto ATA Images/Hype TV

Pored mnogih pesama za grupu Riblja Čorba, Bora je napisao velike hitove poput “Daj ne pitaj” od Viktorije, “Dolazim za pet minuta” od Generacije 5, ” Ja sam lud” od Olivera Mandića, “Sinoć sam pola kafane popio” Željko Bebek, “Samo teraj ti po svome” od Viktorije.

Bora napisao čuvene hitove

Osim što je bio glas jedne generacije, Bora Đorđević je bio i tiha snaga iza mnogih pesama koje su obeležile karijere narodnih pevača.

Šabanova „Preskočiću tarabu“, Nada Topčagić sa pesmom „Stani malo kafanski sviraču“, pa čak i Zdravko Čolić sa hitom „Produži dalje“ – sve to su pesme koje su iz Bora izvukle drugačiju, ali podjednako moćnu kreativnu energiju.

Bora Đorđević, kao frontmen “Riblje Čorbe”, postao je simbol rokenrol pobune, autentičnosti i neustrašivosti. Za svoj legendarni bend napisao je skoro sve pesme. Ali malo ljudi zna da upravo on stoji iza nekih prelepih narodnih numera.

Kako je istakao, u početku mu je bilo “truba da potpisuje narodnjake”, ali je posle shvatio da su to zaista kvalitetne pesme koje već decenijama traju.

U početku nisam hteo da potpisujem svoje narodnjake pa sam shvatio da je to iluzorno. U to vreme, potpisivao sam svoju tadašnju ženu, pokojnu, Draganu… Kasnije sam shvatio da ti tekstovi imaju određenu vrednost i da to nisu skarabudženi tekstovi s brda s dola… – rekao je Bora.

BONUS VIDEO:

Hypetv.rs Republika.rs Kurir S.S.

SVE! SAD! VAŠ HYPE TV

ČITAJTE NAS I NA HYPETV KANALIMA WHATSAPPVIBER I TELEGRAM.

Čitajte Hypetv.rs portal, najbrži portal u Srbiji i regionu sa najvećim rastućim rezultatima i ekskluzivnim vestima. Zapratite nas i na InstagramuFacebookThreads!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner