Background adbanner
calendar

Petak 6. Septembar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
VUČIĆ O POZIVU NA SAMIT BRIKS-A Evo šta je rekao ambasadoru Harčenku KOMŠIJE BORE ĐORĐEVIĆA OTKRILE DETALJE KOJE KIDAJU DUŠU! Evo po čemu će ga pamtiti: “Gledali smo ga….” (PREMIJERA) “MILJANA KULIĆ JE TREBALO DA POBEDI, a ne Anita! Ona je lepa, ali Miksi je KRALJICA!” Kristijan žestoko o pobednici ŽIVOT NADE TOPČAGIĆ OBELEŽILE TRAGEDIJE! Pevačici sestra preminula u izbeglištvu, brat joj ubijen, a sin joj imao nesreću, meštani rodnog sela sve otkrili! IZVUČEN LOTO MILIONER! Imamo i loto “Džoker”, evo gde je dobitni listić uplaćen JOVANA JOKSIMOVIĆ U MINIĆU OSTAVLJA BEZ DAHA! Gledaoci zanemeli kada su je ugledali u ovom izdanju “ZORICA BRUNCLIK JE LAGALA!?” Joca Stefanović UDARIO na stariju koleginicu: “Spavao sam kod njih u kući i bio sam sa njenom ćerkom, NIKADA neću prići Zorici Brunclik!?” “Čula sam se sa Gasttozzom čim je izašao iz pritvora!” Vanja Mijatović ekskluzivno za Hype TV! UROŠ STANIĆ UDARIO NA ASMINOVU MUŠKOST, PA OVO PORUČIO STANIJI! Rijaliti učesnik bez dlake na jeziku: “Ne preferiram pikavce!” (FOTO) ZEMLJOTRES POGODIO CRNU GORU! Epicentar je bio severozapadno od Nikšića ANA IVANOVIC POKAZALA ISKLESANE TRBUŠNJAKE U ČETVRTOJ DECENIJI! Bivša teniserka obradovala pratioce novim nizom fotki! (FOTO) DETALJNA PROGNOZA ZA VIKEND I NAREDNIH DESET DANA! Evo kakav nas vremenski preokret očekuje – OGROMNI PLJUSKOVI “Muškarcima nije važno čime se bavim, samo da dobro izgledam” Tarot Bejb otkriva sve što niste znali o njoj! PORODILA SE UNUKA BATE ŽIVOJINOVIĆA! Dina na svet donela blizance, a evo koja dva imena je odabrala! (FOTO) NOVI SKANDAL FILIPA I ALEKSANDRE! Drama ne prestaje, ONA NE MOŽE VIŠE DA IZDRŽI, hitno se oglasila EDI GRANT SE EMOTIVNIM REČIMA OPROSTIO OD BORE ČORBE! Britanski muzičar objavio nikad viđene fotke legende naše rok scene! (FOTO)

BESPLATNI PREGLEDI BEZ KNJIŽICE! Evo šta ćete moći da proverite u nedelju na preventivnim zdravstvenim pregledima

Objavio: RHT
06/09/2024 2:41 PM

BESPLATNI PREGLEDI BEZ KNJIŽICE!

U svim zdravstvenim ustanovama u Srbiji u nedelju će u organizaciji Ministarstva zdravlja od 8 do 17 časova, biti organizovani besplatni preventivni zdravstveni pregledi.

foto: pixabay

Pozivamo sve građane, i one bez zdravstvenog osiguranja, da iskoriste priliku da besplatno obave pregled pluća. Urade tumor markere CEA (CEA), CA19-9 (CA19-9) i AFP (Alpha Fetoprotein). I to u nedelju od 8 do 17 časova”. Najavio je za Tanjug Vlado Batnožić, direktor Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika „Železnice Srbije“.

Akcija Ministarstva zdravlja nastavlja se u nedelju, a u nju je uključen i Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika „Železnice Srbije“ na adresi Savska 23 u Beogradu. A Batnožić je rekao da će građani i ovoga puta moći da bez zakazivanja izmere krvni pritisak i provere nivo šećera u krvi. Kao i urade EKG i ultrazvučni pregled abdomena kao i kompletnu krvnu sliku u laboratorijama.

BESPLATNI PREGLEDI BEZ KNJIŽICE!

– Pored toga, i ove nedelje, zbog velikog interesovanja roditelja, biće organizovani i sistematski pregledi dece predškolskog i školskog uzrasta. I to u cilju što ranije dijagnostike svih eventualnih nepravilnosti u rastu i razvoju najmlađih. Pa i blagovremene korekcije istih – rekao je prim. dr Batnožić.

On ukazuje da značaj akcije preventivnih besplatnih pregleda, koje je u cilju rane detekcije i pravovremene dijagnostike bolesti pokrenulo Ministarstvo zdravlja. Pored činjenice da je do sada, za samo četiri dana akcije,više od 115.000 građana obavilo preventivni pregled. Posebno ističe činjenica da su kod blizu 10 posto od pregledanih pacijenata, bez ikakvih simptoma, otkrivena različita oboljenja. Kod kojih je uspešnost izlečenja u direktnoj vezi sa ranim otkrivanjem bolesti.

Hypetv.rs/alo/J.V.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner