Background adbanner
calendar

Subota 1. April, 2023

BEOGRAD: Podignuta optužnica protiv dva inspektora SBPOK-a!

Objavio: RHT
27/01/2023 7:41 PM

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu podnelo je Višem sudu u Beogradu optužni predlog protiv dvojice inspektora Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) N.U. (36) i Z.Đ. (43) zbog sumnje da su licima za koja su znali da nabavljaju i prodaju drogu, omogućili izbegavanje krivične odgovornosti, javlja SIA.

Foto: Pixabay

Obojici osumnjičenih se stavlja na teret krivično delo zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu, dok se N.U. tereti za još jedno produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja, navodi se u saopštenju ovog tužilaštva.

Sumnja se da je N.U. 16. decembra 2021. godine, nakon što je kod D.G. pronašao oko 500 grama marihuane, u dogovoru sa Z.Đ. pronađenu drogu vratio D.G.

O izvršenom pretresanju stana D.G, okrivljeni nisu podneli izveštaj sudiji za prethodni postupak, niti su obavestili nadležnog dežurnog tužioca o pronalasku pomenutog narkotika, niti su izvršili svoju služenu dužnost u vezi sa pronađenim narkotikom.

N.U. je tek 25. januara 2022. godine napisao krivičnu prijavu protiv D.G. zbog krivičnog dela neovlašćeno držanje opojne droge, odnosno 11 grama marihuane, 7.7 grama amfetamina i 0.22 grama kokaina, iako je znao da postoje osnovi sumnje da je D.G. izvršio znatno teže krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Optužnim predlogom N.U. tereti se da je od 23. februara 2021. godine do 19. maja 2022. godine, nevršenjem svoje službene dužnosti omogućio D.M. da nabavlja marihuanu, obezbeđujući mu zaštitu od postupanja policije.

On je, kako se sumnja, uticao na druge policijske službenike da prema D.M. ne preduzimaju mere i radnje iz svoje nadležnosti.

Pri tome je znao da je D.M. izvršio pet krivičnih dela Neovlašćeno držanje opojne droge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner