Background adbanner
calendar

Utorak 3. Septembar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
ŠOK! RASKRINKANA MATORINA AFERA SA OVIM RIJALITI UČESNIKOM! On zanemeo od šoka, SKANDALČINA! “MOJI RODITELJI SU BILI NASILNICI!” Pevačica Nela Vidaković iznela JEZIVE detalje porodice! Voditelj joj otvorio dušu:”Majka je imala modrice po kičmi!” CITY HYPE! Savo Perović progovorio o Luni! Astrolog otkriva kakav period očekuje naše poznate ličnosti! “Sa koliko si MUŠKARACA SPAVALA?” Modna kreatorka u EMISIJI dobila ŠKAKLJIVO pitanje, njena REAKCIJA je ŠOKANTNA! (VIDEO) “Fejsbuk gradonačelnik” ne žali novac građana na svoje zdravlje i komfor, a kada građanima treba rešiti problem – napada žene i provocira sa mora! MILICA POLSKAJA BRUTALNO ODGOVORILA: “Umesto da ljudima obezbedi vodu, Ničić se bavi mojim brakom” Predsednik Srbije boraviće od 4. do 9. septembra u Podrinju! Vučić sutra sa tužiocem Seržom Bramercom PRAVDA JE POBEDILA! Nebojši Đuriću VRAĆENA medalja na Paraolimpijskim igrama Naš glumac ZAVRŠIO U BOLNICI! Oglasio se i SVE ZABRINUO! (FOTO) NIKOLIJA POSLALA PORUKU VESNI ZMIJANAC! Pa raznežila sve majke! (FOTO) “Kako da me voli takva SPODOBA!” Neda Ukraden URNISALA HEJTERKU na mrežama: Rat zbog FOTOŠOPA! “Imaš više INTERVENCIJA NEGO GODINA!” (FOTO) OPLJAČKAN MUZIČAR U NOVOM SADU! Oglasio se i otkrio šta mu je sve nestalo iz automobila ZA SVE LJUBITELJE SERIJE! Na aukciji hiljade predmeta iz “Igre prestola” po ncenama od 500 do 20.000 dolara (FOTO) IVAN MARINKOVIĆ DONEO ŠOK ODLUKU! Odlučio se na veliki korak, pa iznenadio svoje pratioce na društvenim mrežama (FOTO) “Ako vam je MUKA KAD ME GLEDATE…” Nataša Aksentijević napravila CIRKUS na mrežama! Zabranili je, pa ona UDARILA KONTRU (HIT VIDEO) IZMENJENA TRASA NA AUTO-PUTU KOD AERODROMA BEOGRAD! Naoružajte se strpljenjem!

ZAJEDNIČKIM SNAGAMA! “Obnova dela pruge Beograd – Bar kroz Srbiju koštaće između 1,5 i dve milijarde evra što ćemo znati posle tendera”, najavio je Vesić

Objavio: RHT
03/09/2024 9:17 AM

Najavljena obnova dela pruge Beograd – Bar kroz Srbiju!

Srbija i Crna Gora će zajednički nastupiti pred Evropskom komisijom za finansijsku podršku u obnovi pruge Beograd – Bar, kako bi Komisija taj projekat stavila među prioritete. Budući da se radi o regionalnom povezivanju, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

foto: pixabay

Vesić, koji je juče u Beogradu sa crnogorskom ministarkom saobraćaja Crne Gore Majom Vukićević, potpisao Zajedničko pismo EK o pruzi Beograd – Bar. Izrazio je uverenje da će Evropska komisija prepoznati značaj tog projekta, u okviru opredeljenog Plana rasta za Zapadni Balkan.

“Mi smo obnovili deo pruge, od Resnika do Valjeva, i ostalo je da se u Srbiji rekonstruiše još 210 kilometara, od Valjeva do Vrbnice. Dok Crna Gora treba da obnovi 160 kilometara svog dela. U Srbiji će obnova koštati između 1,5 milijarde i dve milijarde evra što ćeko znati kada se završi tender. U Crnoj Gori ćemo videti kako će to izgledati. Naš dogovor je da se obratimo zajedničkim pismom. Da se taj projekat stavi u prioritete finansiranja Evropske komisije”, rekao je Vesić.

On je podsetio je da je pruga Beograd – Bar naša najvažnija i da je bila jedna od najzahtevnijih pruga za izgradnju u Evropi. Budući da se upravo na toj pruzi i danas nalazi najviši železnički most u Evropi.

Photo: Antonio Ahel/ATAImages

Najavljena obnova dela pruge Beograd – Bar kroz Srbiju!

“Juče sam ugosio potpredsednika Vlade Crne Gore zaduženog za infrastrukturu Miluna Zogovića i ministarku saobraćaja Maju Vukićević. Koja je inače u Savetu Evopre glasala protiv članstva lažnog Kosova, i pored velikih pritisaka, zbog čega smo joj posebno zahvalni. I dogovorili smo da zajednički izađemo pred Evropsku komisiju kako bismo dobili novac za obnovu pruge”, rekao je Vesić.

On je dodao da Srbija na sličan način, od Evropske unije, zajedno sa Severnom Makedonijom, tražila sredstva za obnovu pruge Brestovac – Skoplje. Dok će zajedno sa BiH raditi na obnovi pruge Beograd – Sarajevo. 

“Trudimo se da ojačamo regionalnu saradnju i da se povezujemo sa susedima”, podvukao je ministar.

On je precizirao da će pruga Beograd – Bar biti rekonstruisana za brzine najviše do 120 kilometara na sat. Ali da će se na nekim deonicama vozovi kretati brzinom od 80 km na sat.

Hypetv.rs/alo/J.V.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner