Background adbanner
Background adbanner

Alen Islamović decenijama krije veliku tajnu o svom pravom imenu!

Objavio: RHT
12/08/2021 10:55 AM

Mada ga svi znaju pod imenom Alen Islamović, čuvenom muzičaru to uopšte nije pravo ime. Da li ste znali da se on, zapravo, zove Alija?

Alen Islamović-Foto:Printscreen Instagram

Čitava bivša Jugoslavija zna za ime Alena Islamovića, koji je postigao velike uspehe kao pevač “Divljih jagoda” i “Bijelog dugmeta“. Međutim, malo je poznato da Alen nije njegovo pravo ime.

Osamdesetih godina prošlog veka, u doba popularnosti “Divljih jagoda“, mladom pevaču Aliji Islamoviću predložili su da ime promeni u Alen.

 – Kada se desio uspon “Divljih jagoda”, grupe u kojoj je Islamović pevao, čelnici nekadašnjeg “Jugotona” došli su na ideju koja se njemu u početku nije svidela. Predložili su Aliji da koristi umetničko ime Alen, uz obrazloženje da to bolje zvuči i da će tako steći veliku popularnost među publikom. On se malo nećkao, nije hteo da menja svoje ime, ali brzo je popustio i poslušao savet pretpostavljenih. Danas gotovo niko ne zna da se Alen zapravo zove Alija – ispričao je svojevremeno izvor blizak Islamoviću.

Hype televizija je dostupna na kanalu broj 146 za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, i na kanalu broj 46 za korisnike Supernove, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

PRATITE NAS

FACEBOOK

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x