Background adbanner
calendar

Petak 13. Septembar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
ZATVORILA VRATA PINKU NAKON 17 godina! I ova voditeljka je POTPISALA OTKAZ pa prešla na drugu televiziju “MOJI RODITELJI SU GLUMCI!” Popovska u CarCastu sa Vanom nije zaobišla ni svoje “kulinarsko umeće”: “Relji poslužim JELO, a onda…” “NE MORAJU SVI DA BUDU “MASNOKOSI” I NE TREBA MI BOTOKS” Saša Mirković se oglasio pa zapalio mreže objavom KARDIOLOG UPOZORAVA! Evo kada aspirin može da poveća rizik umesto da pomaže SPREMITE LOVU: Stiže novi iPhone 16! Evo koliko će koštati u Srbiji JOCA STEFANOVIĆ STAJE NA LUDI KAMEN SA PEVAČICOM?! Spakovali kofere i otputovali, a evo šta ih je odalo! (FOTO) “POZVAO ME JE ALEKSANDRIN DEČKO” Filip Car otkrio ko je dečko Nikolićeve i izneo sve detalje: “To je jedan…” “Sviđa mi se Anđela” Stanislav BACIO OKO NA HELGU! Kako li će Maja Marinković REAGOVATI: “Ili moja ili NIČIJA!” SLEDE NAM PLJUSKOVI! RHMZ se hitno oglasio, evo koji delovi Srbije su prvi na udaru ŠOK ISTINA O BRAKU KEJT I VILIJAMA! Bivši zaposleni raskrinkao zašto ju je princ zapravo oženio NA MILJANU KULIĆ JE BAČENA CRNA MAGIJA? “Marija, NAĐI JOJ SPAS, to je jače od nje” “PUPČANA VRPCA MI JE BILA OBMOTANA OKO GLAVE! OČNI NERVI SU POPUSTILI” Mara Carica otkrila da ima STRABIZAM OD CIFRE SE VRTI U GLAVI! Sat koji nosi Jelena Đoković košta pravo bogatstvo, a evo kako izgleda! (FOTO) Elena Karaman se pojavila na POSLEDNJOJ REVIJI MAJKE VERICE RAKOČEVIĆ sa SINOVIMA! (FOTO) “VIŠE VOLIM DEVOJKE SA PRIRODNIM GUZAMA, MAJA MARINKOVIĆ MI JE FUJ URADILA ZADNJICU!” Mara Carica o plastičnim operacijama “OTAC MI JE UMRO NA RUKAMA, MAJKA JE PRODAVALA GARDEROBU” Jeziva ispovest rijaliti učesnika: “Brat je…:”

“NEĆEMO PROGLASITI OKUPACIJU DELA NAŠE TERITORIJE” Vučić pročitao objašnjenje pravnika

Objavio: RHT
13/09/2024 7:01 PM

Vučić pročitao objašnjenje pravnika

FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštava mere koje će naša država preduzeti povodom događaja na Kosovu i Metohiji koji su usmereni protiv opstanka srpskog naroda na severu KiM.

MERE KOJE SRBIJA ZAHTEVA PODELJENE U 5 CELINA

Photo: Printscreen RTS

Povratak na “Status quo ante”

– Mi smatramo da je, za bilo kakav ozbiljan napredak u dijalogu, potrebno da se ispune sve ove tačke.

– U okviru prve tačke pokrenućemo susret sa 60 svetskih lidera i svakom lideru dostaviću sve papire koje smo i sad dostavili, i dodatno papire. Svim članicama Saveta bezbednosti i Putinu i Si Đinpingu. Govorim o 60 premijera i predsednika zemalja do kraja novembra. Uručiću i 11 odlikovanja onima koji su pomogli u borbi i lično ih uručiti u Njujorku. Od kineskih, ruskih prijatelja, Nikaragve, Konga, Emirata. Da pokažemo zahvalnost i da ne zaboravljamo one koji su nam u teškim situacijama pomogli.

1. Raspisivanje i održavanje slobodnih i demokratskih lokalnih izbora na severu Kosova i Metohije, uz učešće Misije OEBS i EU;

2. Primenu člana 9 Prvog Briselskog sporazuma kroz kolektivni povratak Srba u Regionalni direktorat KP Sever;

3. Povratak srpskih sudija i tužilaca na pravosudne funkcije;

4. Povlačenje specijalnih snaga tzv. kosovske policije iz nelegalno sagrađenih baza i kontrolnih punktova na severu Kosova i Metohije, kao i njihovo povlačenьe iz svih institucija, koje su od 1999. godine do nelegalnog zatvaraьa 2024. godine pružale vitalne javne i administrativne usluge građanima;

5. Hitno, neodložno i konačno formiranьe Zajednice srpskih opština, bez daljih političkih smicalica i igara, jep nam je jacno da je 12 godina to bila samo igra koja je korišćena za kupovinu vremena, sa ciljem da se ZSO nikada ne formira i da se uz to ukinu sva prava Srba. Ovo konkretno znači usvajanje konačnog Nacrta statuta ZSO na način predviđen Poslovnikom o radu Upravljačkog tima, od strane demokratski izabranih predstavnika srpske zajednice na Severu Kosova i Metohije;

6. Neodložna primena garanciіa Evropske unije i SAD od 28. decembra 2022. godine i momentalno oslobađanje svih političkih zatvorenika koji su uhapšeni od tzv. kosovske policije zbog svog demokratskog, građanskog ili političkog aktivizma – a posebno onih koji su uhapšeni zbog učešća na mirnim protestima/barikadama;

7. Neodložno omogućavanje nesmetanog platnog prometa i poštanskih usluga.

Ovi zahtevi biće preneti u predstojećim međunarodnim aktivnostima koje će uključiti razgovore i posebne događaje u okviru sistema UN i OEBS, kao i podizanje svesti o kršenju ljudskih prava Srba u okviru Komiteta za ljudska prava UN.

Kosovo i Metohija kao područje posebne socijalne zaštite

– Pod dva, Srbija će proglasiti Kosovo i Metohiju područjem posebne socijalne zaštite.

Usaglašeno je da će Narodna skupština Republike Srbije u roku od 45 dana usvojiti Zakon kojim će proglasiti Autonomnu pokrajinu Kosovo i Metohiju za područje posebne socijalne zaštite, čime će biti zagarantovano pravo na finansijsku podršku za nezaposlene.

Ovim zakonom biće posebno regulisan i ograničen promet nepokretnosti (ograničavanje prodaje nepokretnosti i za pojedince koji su korisnici povlastica iz Zakona).

Uživanje povlastica će biti ograničeno samo na one koji zaista žive u AP Kosovu i Metohiji.

Govoreći dalje o pomoći od 20.000 dinara, ali i o besplatnim udžbenicima za sve đake na KiM, predsednik je istakao da će svako dete predškolskog uzrasta, kao i osnovci i srednjoškolci, imati oko 5.000 dinara mesečni dodatak, takozvani užinski dodatak, a ići ćemo i na nova zapošljavanja.

PHOTO: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ/Vučić pročitao objašnjenje pravnika

Otpornost srpskih institucija na Kosovu i Metohiji

– Srpske institucije i privremeni organi na Kosovu i Metohiji neće biti ukinuti niti zatvoreni, čime će biti sprečeno da Aljbin Kurti ostvari svoj glavni politički cilj da iseli i u potpunosti eliminiše institucije Srbije i Srbe na Kosovu i Metohiji.

– U svrhu ublažavanja jednostranih i nekoordinisanih akcija Kurtijevog režima usmerenih protiv srpskih institucija i privremenih organa, tik uz administrativnu liniju u naseljenom mestima Rudnica i Ribarići biće otvorena Pisarnica, na kojoj će Srbi sa severa Kosova i Metohije imati pristup u ostvarivanju svojih prava iz domena socijalne zaštite i posredstvom koje će pružati vitalne javne i administrativne usluge građanima.

Uspostavljanje posebnog Tužilaštva

– Usaglašeno je da će Narodna skupština Republike Srbije u roku od 45 dana usvojiti Zakon o organizaciji nadležnosti pravosudnih organa Republike Srbije za područje Autonomne pokrajine Kosova i Metohije kojim će biti uspostavljeno posebno Tužilaštvo za procesuiranje zloupotreba i kršenja osnovnih ljudskih prava, uzurpaciju imovine, ugrožavanje telesnog integriteta i dostojanstva građana Republike Srbije na prostoru Kosova i Metohije. Tužilaštvo će imati poseban zadatak da istraži i goni kriminalna i protivpravna dela službenika i zvaničnika privremenih institucija u Prištini.

– Mi u Beogradu, ili malo ko u Beogradu, stvarno brine o Kosovu van kafane, van uobičajenih psovki, a posebno u državnim organima.

-Državni organi nikako nemaju vremena za Kosovo i Metohiju i to nije od nas. To je naša bolest od 1945. na ovamo. Sve drugo nam je preče i važnije od toga. I zato i naši državni organi od MUP-a do tužilaštva, pravosuđa, nikada se nisu dovoljno bavili situacijom na Kosovu i Metohiji. Što ovo znači? Ovo će da traje samo do uspostavljanja i poštovanja normi dogovorenih i potpisanih u Briselu i poštovanja briselskog sporazuma.

-Dakle, mi popunjavamo ovaj pravni vakum, jer mi u ovom trenutku nemamo način kojim ćemo urediti zakonsku mogućnost da sve one koji učestvuju u progonu i proterivanju Srba, sve one koji učestvuju u maltretiranju, šikaniranju, prebijanju i upucavanju Srba, da konačno možemo da ih gonimo. I to je stvar koju ćemo da radimo. To će biti i posebna sudska veća određena za ovo, kao i posebno tužilaštvo da se istraži i gonE kriminalna i protipravna dela službenika i zvaničnika koji provode akcije kršenja ljudskih prava nad srpskim stanovništvom na Kosovu i Metohiji. Time će biti i obuhvaćena lica srpske nacionalnosti koja u ime i za račun albanske tajne policije sprovode progon srpskog življa na najgori mogući način i učestvuju u progonu našeg stanovništva.

Odluka o nelegalnosti svih organa i institucija obrazovanih na teritoriji Kosova i Metohije nakon nelegalno jednostrano proglašene nezavisnosti, i nepostojanju svih njihovih akata koji su doneti ili će tek biti doneti

Usaglašeno je da će Narodna skupština Republike Srbije u roku od 45 dana usvojiti odluku kojom konstatuje nelegalnost svih organa i institucia obrazovanih na teritoriіi Kosova i Metohije nakon nelegalno proglašene nezavisnosti, kao i nepostoanьe nihovih akata. Ovim će biti normirano da su sve aktivnosti, jednostrani i nekoordinisani akti tih organa pravno nepostojeći. I da ne mogu proizvoditi pravne posledice niti pravno dejstvo. Sličan postupak je preduzet po završetku Drugog svetskog rata, kada je zakonom proglašena nevažnost pravnih propisa donetih pre 6. aprila 1941. godine i za vreme nepriateljske okupacije.

PHOTO: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ/Vučić pročitao objašnjenje pravnika

Vučić pročitao objašnjenje pravnika

Naši pravni ekperti su bili protiv proglašenja okupacije Kosova i Metohiji.

– Ne smemo da im damo status legalne oružane sile. Nećemo da im damo bilo kakav pravni legalitet i legitimitet jer ga nemaju – rekao je Vučić.

Opisao je kako albanski policajci provociraju Srbe iz kafića, a onda izvade značke.

– Uvuku im u kola, a onda “ubiju Boga u njima”, ali tako da im se ne vide povrede. Udaraju ih po stomaku, genitalijama, grudima… U stanici su im dali pikado i pokazali sliku “terorista iz Banjske” i rekli im da ih gađaju pikadom. Kada im se momci suprostave, onda udare po njima još jače. Da li mislite da je neko reagovao? Neko od ovih i Evrope, sa zapada, iz sveta? Niko – rekao je Vučić.

– Mi nećemo da se oslobodimo Kosova, već da pomognemo našem narodu i tato sve ovo radimo. Nećemo rat, hoćemo da u miru ostvarimo svoja prava. Neće biti lako, biće još agresivniji. Otvaraće most na Ibru, to je dokaz da žele sukobe i uradiće to. Napadaće i na škole i na bolnice, na sve će napadati. Ali ćemo da pronalazimo odgovor, opstajaćemo i sve što oni više napadaju mi ćemo više da činimo za naš narod. I noko neće moći da nas spreči, a oni mogu da sanjaju o svojoj nezavisnosti. A oni mogu da sanjaju o članstvu i tako mogu da sanjaju desetinama godina. Nisu želeli nikada ozbiljno da razgovaraju ni na koji način, žele samo progon Srba.

Hypetv.rs/E.B.

Čitajte Hypetv.rs portal, najbrži portal u Srbiji i regionu sa najvećim rastućim rezultatima i ekskluzivnim vestima. Zapratite nas i na InstagramuFacebookThreads!

ČITAJTE NAS I NA HYPETV KANALIMA WHATSAPPVIBER I TELEGRAM.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner