UKUSNA ZIMNICA KOJA SE SPREMA BRZO I LAKO: Barene paprike bez konzervansa!
UKUSNA ZIMNICA KOJA SE SPREMA BRZO I LAKO: Barene paprike bez konzervansa!

Sa dolaskom jeseni, domaćice širom Srbije počinju pripreme zimnice, a jedan od omiljenih recepata svakako su barene paprike u tegli. Osim što su izuzetno ukusne, odlikuje ih i jednostavna priprema, što ih čini savršenim izborom i za početnike u kuhinji.
JABUKE SA MEDOM I CIMETOM IZ RERNE: Poslastica savršena za dijetu!
UKUSNA ZIMNICA KOJA SE SPREMA BRZO I LAKO: Barene paprike bez konzervansa!
Barena paprika je idealan dodatak gotovo svakom obroku – bilo da je poslužite kao prilog uz glavna jela ili kao deo bogate zimske trpeze. Tokom procesa pripreme zadržava prirodnu svežinu i aromu, zbog čega ostaje omiljena u mnogim domaćinstvima.
Sastojci:
3 kg paprika
2 l vode
400 ml sirćeta
250 ml ulja
125 g šećera
125 g soli
2 lista lovorovog lista
10 g bibera u zrnu
500 g šargarepe
2 glavice belog luka
2 veze svežeg peršuna
Priprema:
Paprike očistite od drški i semena, dobro ih operite, pa ih dobro ocedite i poređajte u tegle.
U veću šerpu sipajte vodu, dodajte so, šećer, sirće i ulje. Smesu stavite da provri, a kada provri, spustite paprike i kratko ih obarite, 2-3 minuta, dovoljno da ne budu premekane.
Obarene paprike izvadite i redjajte ih u čiste tegle. Izmedju redova paprika pospite seckani beli luk i peršun. Po želji možete dodati i kolutove šargarepe.
Kada se tegle napune, paprike pritisnite. Nalijte tegle ključalim rastvorom u kome su se paprike bare.
Tegle dobro zatvorite, pokrijte ih stolnjakom ili ćebetom i ostavite da se polako ohlade
Hypetv.rs/M.K.
GLEDAJTE NAS!

Čitajte Hypetv.rs portal, najbrži portal u Srbiji i regionu sa najvećim rastućim rezultatima i ekskluzivnim vestima. Zapratite nas i na Instagramu, Facebook, Threads!