SRAMNA PLJAČKA U POZNATIM RESTORANIMA: Blogerka se šokirala kada su joj doneli račun, PRAZAN TANJIR 2 EVRA, POSTAVLJANJE STOLA 7,5!
Nije tanjirić nego dodatna porcija za još jednu osobu. Ako osoba traži da se jelo podeli na dve ili tri osobe, moramo koristiti više posuđa, više pribora za jelo, više salveta, više vremena i osoblja
Trend rasta cena u restoranima širom turističkih mesta ne jenjava, a nekoma je i to malo pa su počeli da naplaćuju i “dobar dan”. Tek što je objava jednog posetioca restorana u blizini jezera Komo kome su naplatili sečenje sendviča napola čak 2 evra je izazvala niz reakcija.
Nisu samo cene hrane poskupele, već se usluga ugostitelja dodatno plaća, a to se ne može videti u meniju. Zbog toga nije zgoreg upitati koliko košta da vam konobar donese tanjir, ili da ga donesete sami ili da ih operete na kraju i prođete jeftinije.
Tako je blogerka Selvađia Lukareli ispričala je šta joj se dogodilo u mestu Finale Ligure, gradiću nedaleko od Đenove.
Naime, blogerka je kazala kako je konobara zamolila za prazan tanjir kako bi jelo mogla da podeli sa svojom ćerkom. Ne računajući na to, upravo taj prazan tanjir restoran joj je naplatio dva evra, a na računu to naveo kao ”piattino condivisione”, odnosno ”tanjirić za deljenje”, prenosi Scatti Digusto.
Osim toga, naplaćena joj je i naknada za plaćanje postavljanja stola od 7,5 evra, što se u tom delu Italije inače i podrazumeva, dok je ukupni račun ispao 55,5 evra.
Nakon što je blogerka ostavila i svoj komentar među recenzijama, stigao je i odgovor restorana, navodeći kako ”deljenje tanjirića” nije prevara, već normalna komercijalna praksa.
– Nije tanjirić nego dodatna porcija za još jednu osobu. Ako osoba traži da se jelo podeli na dve ili tri osobe, moramo koristiti više posuđa, više pribora za jelo, više salveta, više vremena i osoblja, a to je dodatni trošak koji je naznačen na jelovniku – odgovorio je vlasnik restorana.
Inače, regija Liđurija na severu Italije jedna je od najskupljih regija kada je reč o turističkim uslugama, navode italijanski mediji, a cene od La Specije do Alasija rastu iz godine u godinu.
BONUS VIDEO:
hypetv.rs