
Predstavljamo vam recept za manastirsku salatu, koja može poslužiti kao kompletan obrok bogat vitaminima i proteinima.
U vreme mrsnih dana, monahinje pripremaju ovu salatu od sremuša, lekovitog zelenog dara prirode, poznatog i kao divlji beli luk. Ovaj obrok je hranljiv, lagan i pogodan za doručak ili večeru.
Sremuš se u narodnoj medicini ceni zbog svojih blagotvornih svojstava: jača srce, umiruje stomak, podiže imunitet i pomaže u pronalaženju unutrašnjeg mira.
Priprema ove salate je vrlo jednostavna.
Sastojci:
– 1 veza sremuša
– 2 veze mladog crnog luka
– 250 g milerama
– 150 g majoneza
– limunov sok
– 5 kuvanih jaja
– so, biber
Priprema:
Kuvana jaja iseći na kockice ili krupno izrendajte. Pomešajte mileram i majonez u drugu činiju, pa kada se sjedini dodajte kuvana jaja, iseckani sremuš i mladi crni luk. Začinite po ukusu i sve sjedinite.
Ova salata krije mnogo hranljivih sastojaka. Spoj mlečnih proizvoda, jaja i sremuša čini je bogatom proteinima, vitaminima i prirodnim lekovitim svojstvima.
Hypetv.rs/M.K.
GLEDAJTE NAS!

Čitajte Hypetv.rs portal, najbrži portal u Srbiji i regionu sa najvećim rastućim rezultatima i ekskluzivnim vestima. Zapratite nas i na Instagramu, Facebook, Threads!
