RECEPT ZA NAJKREMASTIJI POSNI BEŠAMEL SOS: Ukusom je nadmašio i original!
RECEPT ZA NAJKREMASTIJI POSNI BEŠAMEL SOS: Ukusom je nadmašio i original!

Ako tražite ukusan i lagan dodatak jelima tokom posta, posni bešamel sos je pravi izbor! Ova verzija čuvenog francuskog sosa bez mleka i putera oduševljava i ukusom i teksturom, a posebno se dobro slaže uz lazanje s pečurkama, ribu ili povrće.
Zahvaljujući jednostavnim sastojcima i bogatom ukusu, ovaj sos može da nadmaši i originalnu verziju, a pri tome je idealan za one koji poste ili izbegavaju mlečne proizvode.
Bilo da ga koristite kao preliv, dodatak glavnim jelima ili kao bazu za gratinirano povrće, posni bešamel će svakom jelu dati puniji, kremastiji i aromatičniji ukus.
RECEPT ZA NAJKREMASTIJI POSNI BEŠAMEL SOS: Ukusom je nadmašio i original!
Potrebno je:
800 ml posnog mleka (sojino, bademovo, kokosovo, palmino, pirinčano)
70 g margarina
2 kašike brašna
1 kašičica soli
1/3 kašičice bibera
1/3 kašičice muskatnog oraščića
Priprema
Posno mleko sipajte u šerpu pa kuvajte i sklonite sa strane, pre nego što krene da vri. Zatim istopite margarin u drugoj šerpi pa dodajte brašno i pržite dva minuta, neprestano mešajući. Na kraju, dodajte toplo mleko i začine, pa uz neprestano mešanje, kuvajte dok se ne zgusne. Vaš posni bešamel sos je gotov.
Hypetv.rs/Alo/M.K.
GLEDAJTE NAS!

Čitajte Hypetv.rs portal, najbrži portal u Srbiji i regionu sa najvećim rastućim rezultatima i ekskluzivnim vestima. Zapratite nas i na Instagramu, Facebook, Threads!