Recept za najbolju pitu sa lukom! Omiljeno posno jelo
Recept za najbolju pitu sa lukom!
Pita sa lukom se brzo i lako pravi, a ukus je fantastičan!
Prvo zamesite testo za pitu. U činiju sipajte toplu vodu, dodajte so, šećer i izmrvite kvasac. Mešajte sve dok se šećer i kvasac ne rastvore. U ovu smesu sipajte ulje, dodajte skrob i oko trećinu brašna. Sve izmešajte i postepeno dodajte ostatak brašna.
Pixabay
Mesite testo dok ne postane glatko oko 5 minuta. Posudu sa testom prekrijte prozirnom folijom i stavite na toplo mesto da se digne. Dok se testo diže, pripremite fil. Isecite sav luk na četvrtine prstena.
Recept za najbolju pitu sa lukom!
Na ulju propržite seckani luk do zlatno-smeđe boje. Ohlađeni prženi luk posolite i pobiberite po ukusu. Sve dobro izmešajte. Kada se testo diglo, podelite ga na 6 delova: 5 približno jednakih, a 6. deo neka bude malo veći od ostalih.
Prvo razvaljajte najveći komad testa. Pokrijte dno i stranice pleha za pečenje razvaljanim testom. Veličina pleha je 30×22 cm. Na testo stavite petinu pripremljenog fila od luka. Zatim preostale komade testa razvucite u pravougaonik i na svaki stavite deo fila od luka.
Stisnite ivice testa na vrhu. Podmažite vrh pite sa malo ulja i pospite susamom. Stavite pitu u zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite oko 45 minuta. Nakon toga izvadite iz pleha i ostavite da se ohladi na drvenoj dasci ili rešetki. Uživajte!
Hypetv.rs/Informer S.S.
ČITAJTE NAS I NA HYPETV KANALIMA WHATSAPP, VIBER I TELEGRAM.
Čitajte Hypetv.rs portal, najbrži portal u Srbiji i regionu sa najvećim rastućim rezultatima i ekskluzivnim vestima. Zapratite nas i na Instagramu, Facebook, Threads!