RECEPT ZA NAJBOLJE POSNE KROFNE: Prave se bez mleka i jaja, a tope se u ustima!
RECEPT ZA NAJBOLJE POSNE KROFNE: Prave se bez mleka i jaja, a tope se u ustima!

Ako tražite recept za savršene posne krofne, koje su mekane, vazdušaste i prosto se tope u ustima, na pravom ste mestu! Priprema je jednostavna, sastojci su pristupačni, a rezultat će oduševiti i one koji ne poste.
Bez mleka i jaja, ove krofne su idealne za dane posta, ali i za sve koji žele laganiju poslasticu. Uz dobar domaći džem ili posipane šećerom u prahu, biće prava poslastica za celu porodicu.
RECEPT ZA NAJBOLJE POSNE KROFNE: Prave se bez mleka i jaja, a tope se u ustima!
Potrebno je:
500 g belog brašna
1 kesica suvog kvasca
150 ml mlake vode
200 ml kisele vode
3 kašike ulja
2 kašike braon šećera
1 kesica vanilin šećera
Priprema:
U toplu vodu ubacite kvasac, šećer i kašiku brašna, pa promešajte i ostavite da se kvasac aktivira nekih 10 minuta. Posle tog vremena dodajte mu ulje, kiselu vodu i vanilin šećer. Dobro promešajte, pa dodajte preostalo brašno. Zamesite testo i ostavite ga sa strane na toplom dok se ne udvostruči. Kada vidite da je testo nadošlo, na radnoj površini pospite brašno i razvucite testo oklagijom. Modlom ili čašom oblikujte krofne i vadite ih iz kalupa. Ređajte ih na pleh koji ste obložili papirom za pečenje i ostavite ih još 15 minuta da nadođu. Premažite ih uljem, a možete i papir malo podmazati uljem. Rernu dobro zagrejte pa ubacite pleh i pecite na 180 stepeni oko 25 minuta. Videćete već kada porumene. Filujte nadevom po želji.
Hypetv.rs/Alo/M.K.
GLEDAJTE NAS!

Čitajte Hypetv.rs portal, najbrži portal u Srbiji i regionu sa najvećim rastućim rezultatima i ekskluzivnim vestima. Zapratite nas i na Instagramu, Facebook, Threads!