Recept za domaći hleb od heljde! Brzo i lako
Recept za domaći hleb od heljde!
Recept za domaći hleb koji će vaša porodica obožavati! Brzo i lako, a ukusno i ne treba vam puno truda!
Isperite oljuštena sirova zrna heljde pod hladnom vodom dok voda ne postane bistra. Prebacite ispranu heljdu u veliku posudu.
Foto: Screenshot Youtube
Potpuno potopite zrna velikom količinom hladne vode. Pokrijte posudu čistom krpom i ostavite da odstoji 6 do 7 sati.
Recept za domaći hleb od heljde!
Kada se natopi, ocedite vodu, ali ne ispirajte zrna heljde. Prebacite ih u blender sa 200 ml vode i soli. Blendirajte, krenite od male brzine i polako povećavajte. Naime, sve dok ne dobijete veoma glatku teksturu bez ikakvih komadića heljde.
Sipajte mešano heljdino testo nazad u činiju. Ponovo ga pokrijte i ostavite na sobnoj temperaturi 12 do 24 sata. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Dok se rerna zagreva, pripremite pleh tako što ćete ga obložiti papirom za pečenje.
U pripremljenu tepsiju sipajte fermentisano heljdino testo. Pospite makom i susamom i pecite 90 minuta.
Izvadite hleb iz kalupa i ostavite da se potpuno ohladi pre nego što ga narežete. Uživajte!
Hypetv.rs/Informer S.S
Čitajte Hypetv.rs portal, najbrži portal u Srbiji i regionu sa najvećim rastućim rezultatima i ekskluzivnim vestima. Zapratite nas i na Instagramu, Facebook, Threads!
“HYPE ZVEZDE” PRIJAVE ZA AUDICIJU:
Prijavljivanje kreće od 15.2. I kandidati se prijavljuju za audicije u Beogradu, Nišu, Šapcu, Sarajevu, Banja Luci, Zagrebu, Skoplju, Podgorici.Audicije se održavaju u pomenutim gradovima od 15.4. do 1.6.