
Ova moderna verzija omiljenog deserta iznenadiće vas teksturom i bogatstvom ukusa. Jednostavna za pripremu, a savršena za svaku priliku.
RECEPT ZA NAJKREMASTIJU PARADAJZ ČORBU: Domaći klasik koji osvaja svaki tanjir
Potrebno je:
– 12 kašika brašna
– 1 kesica praška za pecivo
– 12 kašika griza
– 12 kašika mleka
– 12 kašika ulja
– 3 jajeta
– 150 g šećera
– 150-200 g mlevenih oraha
Za preliv:
– 400 g šećera
– 400-450 ml vode
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi mikserom umutite jaja pa dodajte šećer i umutite dobro. Sipajte mleko i ulje pa polako dodajte brašno prosejano sa praškom za pecivo, grizom i orasima, uz neprestano mešanje varjačom. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, dok ne porumeni. Zatim izvadite i ostavite da se ohladi. Sjedinite šećer sa vodom i kuvajte, uz neprestano mešanje, sve dok ne proključa. Kolač isecite na kocke i izbockajte čačkalicom pa prelijte pripremljenim sirupom. Na kraju, pospite baklavu mlevenim ili seckanim orasima.
Hypetv.rs/M.K.
GLEDAJTE NAS!

Čitajte Hypetv.rs portal, najbrži portal u Srbiji i regionu sa najvećim rastućim rezultatima i ekskluzivnim vestima. Zapratite nas i na Instagramu, Facebook, Threads!