PRSTE DA POLIŽEŠ! PUNJENE PAPRIKE PO RECEPTU ALEKSANDRE PRIJOVIĆ POSTAĆE VAM OMILJENI RUČAK
Nakon serije uspešnih koncerata širom zemlje i regiona Aleksandra Prijović obradovala je fanove porodičnim receptom za punjene paprike kojima niko ne može da odoli.
Punjene paprike Prija rado sprema svojim najmilijima, a kada „zagusti” u pomoć joj uvek priskače majka Borka Mihajlović.
– Ovaj istorijski trenutak sam morala da zabeležim. Hvala mama na pomoći preko video-poziva – poručila je pevačica.
Sastojci
600 g mlevenog mesa 2 glavice crnog luka 100 g pirinča 1 jaje 1 kašika aleve paprike 2 paradajza 12 paprika babura 1 kašika brašna 0,5 l paradajz soka malo ulja malo soli biber suvi biljni začin.
Paprike oprati, izvaditi peteljke i očistiti od semenki. Crni luk sitno iseckati i prodinstati ga na malo ulja. Dodati mleveno meso i začine po ukusu.
Sve kratko prodinstati pa dodati pirinač i jaje. Ovom smesom puniti paprike. Otvore paprika zatvoriti tankim komadom svežeg paradajza.
Ređati ih u dublju šerpu i doliti onoliko vode da bude nivo do vrha paprika. Kuvati na laganoj vatri oko sat vremena. U šerpicu sipati malo ulja, dodati kašiku brašna, kratko propržiti pa dodati alevu papriku.
Gotovu zapršku uliti u šerpu sa paprikama, dodati paradajz sok i kuvati još 15 minuta.
BONUS VIDEO:
hypetv.rs / kurir.rs