PRAZNIČNI INTERVJU RADE MANOJLOVIĆ: Bila sam ljuta na oca jer je doveo drugu ženu!
Folk zvezda Rada Manojlović oduvek je bila žrtva mnogih predrasuda, ali nikada nije bila od onih koji po svaku cenu gaze preko svojih principa da bi stigla do cilja. Skromna, radna i poštena, Manojlovićeva se od početka svoje karijere nije uklapala u estradne šablone kojima su jasno definisana pravila preterane estetike, skupocene garderobe i luksuznog života, već se trudila da sav zarađeni novac ulaže u svoj porodični dom u Četerežu gde je pomagala svom ocu i sestri.

– Uskršnji, ali i svi drugi praznici su nešto najlepše što pamtim iz perioda kada sam bila mala, pre svega jer je cela moja porodica bila na okupu. Od trenutka kada je moja mama preminula nekako sam izgubila želju za slavljima. Međutim, kako vreme prolazi, a prošlo je skoro dvadeset godina, a kako mi otac već postaje sve stariji, imam želju da se vratim tim proslavama i da budem kod kuće. Otkazujem svirke i nastupe, jer znam da nikad više neću moći da vratim sve ono što propustim kad nisam s njim – rekla je Rada i prisetila se detinjstva.
– Ono što najviše pamtim iz perioda kada sam bila mala je moja nana i neki običaji koje je praktikovala, a koje smo tada moja sestra Maja i ja mrzele. Znala je da pljune na najcrvenije jaje i da umaže mene i sestru uz obaveznu rečenicu: „Da budete zdrave, rumene i jedre cele godine“ – prisetila se pevačica sa osmehom i otkrila da od nekih običaja njene bake porodica Manojlović ni danas nije odustala.
– Znamo da kucnemo u drvo, a taj nanin recept i običaj poslužio nas je za sve ove godine. S obzirom na to kako smo stresno prošli kroz život, prvo gubitak majke, onda moj posao i stres na maksimum, a onda i emotivni, psihički i finansijski problemi, učinili su da poštujemo stara verovanja – kaže Rada i priznaje šta obavezno praktikuju na Vaskrs.

– Jaja moraju da se pojedu i obavezno je da se takmičimo. Taj takmičarski duh je u porodici. Mom tati ne treba specijalan datum i praznik da bi organizovao okupljanje, pečenje ribe, prženje kobasica i spremanje gulaša. Tako mu samo dune… Za Uskrs se znalo, sestra je stalno pobeđivala, hoće je to, hoće je pare, neka nadmoć, organizacija, ima sreće. Nisam se ljutila kad izgubim jer obožavam da jedem jaja – kaže pevačica.
Na pitanje da li farba jaja i kakva je domaćica, Rada se našalila.
– Što tako teške teme na ovaj veliki praznik? Muka me naterala, veruj mi. Za vreme korone sam naučila da spremam i ono što mi se nije spremalo. Mada, nekad je bolje da se praviš da ne znaš da spremiš, pa kad jednom nešto skuvaš, svi se oduševe. Znam da spremam skoro sva domaća jela, a tajni recept za sarmu mi je da je što duže kuvam, jer je tada ukusnija. Meso mora da bude malo masno, da curi i sve bude savršeno – kaže Manojlovićeva.
S obzirom na to da je Rada jako mlada ostala bez podrške majke koja je preminula, osvrnula se na odgoj uz oca, koji se nakon nekog vremena i oženio.
BONUS VIDEO:
hypetv.rs / alo.rs