
Ove godine iznenadite goste predjelom koje će izgledom i ukusom oduševiti sve prisutne! Recept je savršen za domaćice koje vole da uštede, jer su svi sastojci jednostavni, povoljni i lako dostupni.
Predjelo na slavskoj trpezi uvek prvo privlači pažnju, a ako želite da se izdvojite i izbegnete uobičajene recepte poput pita sa krompirom, slane kuglice od povrća sa ribom su pravi izbor.
Osim što su dekorativne i lake za pripremu, ove kuglice su i izuzetno ukusne i ekonomične, pa će se savršeno uklopiti u svaku posnu trpezu.
Sastojci:
– 200 g šargarepe
– 300 g cvekle
– 150 g sira
– 150 g fileta ribe po izboru
– 2 čena belog luka
– majonez
– mirođija
Recept za posno slavsko predjelo, jednostavno i ekonomično:
Najpre skuvajte cveklu i narendajte je. Zatim obarite šargarepu, ali tako da ostane blago čvrsta, pa i nju izrendajte. Filet ribe ispržite i naseckajte na sitne komadiće.
U jednoj posudi sjedinite cveklu sa oko 75 grama rendanog sira, tri kašike majoneza i malo mlevenog belog luka. Sve dobro izmešajte, pa uzmite malo smese, oblikujte kuglicu, spljoštite je, stavite u sredinu malo ribe i ponovo formirajte lopticu.
Na isti način napravite i drugu varijantu, u posebnoj činiji pomešajte šargarepu, 75 g sira, tri kašike majoneza i beli luk, pa formirajte kuglice punjene ribom.
Gotove loptice poređajte na tacnu i ostavite ih u frižideru oko 15 minuta da se stegnu. Deo možete uvaljati u rendani sir, deo u mešavinu začina, a neke ostavite takve kakve jesu.
Vaše dekorativno i ukusno slavsko predjelo je spremno za posluženje.
Hypetv.rs/M.K.
GLEDAJTE NAS!

Čitajte Hypetv.rs portal, najbrži portal u Srbiji i regionu sa najvećim rastućim rezultatima i ekskluzivnim vestima. Zapratite nas i na Instagramu, Facebook, Threads!
