OVO VOĆE SE JEDE SA KOROM: i koru pojedite!
Koje je to voće i povrće bolje jesti sa korom?
Šargarepa: kora ima antibakterijska i protivupalna svojstva.
Jabuka: kora ima mnogo više sastojaka koji štite organizam od raka nego plod, bogata je i pektinom koji snižava holesterol i pomaže u regulisanju nivoa šećera u krvi.
Krompir: u kori ima sedam puta više kalcijuma i 17 puta više gvožđa nego u istoj količini ploda! Sadrži i mnogo kalijuma, magnezijuma, vitamina B6 i C.
Šargarepa: kora ima antibakterijska i protivupalna svojstva.
Jabuka: kora ima mnogo više sastojaka koji štite organizam od raka nego plod, bogata je i pektinom koji snižava holesterol i pomaže u regulisanju nivoa šećera u krvi.
Krompir: u kori ima sedam puta više kalcijuma i 17 puta više gvožđa nego u istoj količini ploda! Sadrži i mnogo kalijuma, magnezijuma, vitamina B6 i C.
Pomorandža: u kori se nalazi duplo više C vitamina nego u mesu, kao i veća količina kalcijuma, magnezijuma, kalijuma i četiri puta više vlakana od cele pomorandže. Narendajte je u salate i kolače.
Krastavac: njegova kora sadrži sastojak koja pomaže izgradnju kolagena u koži i tako je čini zategnutom i svežom.
BONUS VIDEO:
hypetv.rs