Ovo jelo ŠTITI OD BOLESTI SRCA I DIJABETESA! Može da zameni meso!
Ovo jelo štiti od bolesti srca i dijabetesa!
Odličan izbor u ishrani svakako je i crno sočivo.
Slično je crnom pirinču, crnom luku i crnoj kinoi. Donosi bogatstvo ukusa, a puna je i hranljivih materija.
Crno sočivo je poznato po svom izvanrednom ukusu i brojnim zdravstvenim prednostima. Bogato je biljnim proteinima, što ga čini savršenim dodatkom veganskoj i vegetarijanskoj ishrani. Priprema crnog sočiva je brza i jednostavna.
Osnova azijskih i severnoafričkih kuhinja upravo je sočivo. Reč je o mahunarki sa slanim, zemljanim ukusom. Treba napomenuti da je zbog nutritivne vrednosti odlična zamena za meso. Obezbeđuje zdrave proteine, a o energiji da ne govorimo.
Ovo jelo štiti od bolesti srca i dijabetesa!
Dostupno je u različitim bojama i veličinama i može da se nađe među rinfuznom robom. Za razliku od sušenog pasulja, sušeno sočivo je manje skrobno. Ne treba mu umakanje. Kad je reč o kuvanju, zavisi od vrste. Do pola sata je neki maskimum. Odlično upija druge ukuse, što će se posebno domaćicama svideti.
Uključuje vitamine B, magnezijum, gvožđe, cink, bakar, kalijum, fosfor i mangan.
Fitokemikalije prisutne u sočivu pomažu u zaštiti od hroničnih bolesti poput srčanih oboljenja i dijabetesa. Istraživanja su pokazala da svakodnevna konzumacija sočiva može povećati „dobar“ HDL holesterol i smanjiti „loš“ LDL holesterol.
Hypetv.rs V.M./Najžena.alo.rs