OVO JE JELOVNIK POLITIČARA U VELIKOJ BRITANIJI ZA BOŽIĆ! Na meniju kokteli, ćurka i specijalni puding
OVO JE JELOVNIK POLITIČARA U VELIKOJ BRITANIJI ZA BOŽIĆ!
Političari i ličnosti iz javnog života Velike Britanije podelili su sa medijima svoje omiljene recepte za Božić, koji se danas slavi po Gregorijanskom kalendaru.Među sastojcima praznične trpeze koje su preporučili našli su se, osim za Britance tradicionalnog božićnog pudinga i kokteli, pečena ćurka sa posebnim začinima, ali i – hamburgeri.
foto: Pixabay
Ogovarajući na upit Politika, ministar spoljnih poslova Velike Britanije Dejvid Lami naveo je da je za savršenu trpezu za Božić potrebno dodati gvajanski biber uz božićnu ćurku.
“Moja tetka to uvek donosi za našu porodicu, i praznično raspoloženje“, rekao je Lami.
Kancelar u senci Mel Strajd je rekao da je njegova preporuka za savršen Božić vezana za koktele, jer je jedna od stvari na koje je najviše ponosan njegov “koktel kabinet”.
“Preporučio bih začinjen Negroni za Božić. Klasični Negroni, ali koristite džin začinjen zvezdastim anisom, cimetom i muškatnim oraščićem”, rekao je Strajd.
foto: Pixabay
Sekretar za životnu sredinu Stiv Rid je kazao da ove godine peče ćurku na roštilju.
“Tako da još ne mogu da kažem da li je to vrhunski savet ili potpuna katastrofa. Osim toga – slanjenje ćuretine preko noći značajno poboljšava ukus“, kazao je Rid.
OVO JE JELOVNIK POLITIČARA U VELIKOJ BRITANIJI ZA BOŽIĆ!
Bivša premijerka Liz Tras je podelila svoje savete za “savršeno pečene krompire”.
“Ne gulite ih, ne kuvajte na pari i čak ne brinite o prethodnom zagrevanju rerne. Jednostavno ih isecite na komade i stavite pravo u tepsiju obloženu maslinovim uljem ili guščjom mašću i stavite u rernu. Da biste obezbedili savršenu hrskavu spoljašnjost, samo ih dobro protresite na pola kuvanja”, rekla je Tras.
Lider Torijevaca Kemi Badenoh imao je savet sa sve – da “alkohol i puter čine sve boljim”.
Gradonačelnik Londona Sadik Kan je rekao da je “Božić vreme za izbacivanje starih recepata”.
“Ali nemojte se plašiti male promene i ulepšavanja večere”, dodao je Kan, koji je predložio da se u ćurku doda malo aromatizovanog putera, i da se “ne štedi na crnom biberu”.
Laburista Lusijana Berger je podsetila da se danas poklapaju Božić i prvi dan jevrejskog praznika Hanuka.
“Objedinićemo dve tradicije sa pečenom ćurkom, povrćem i nekim super hrskavim palačinkama od krompira. Za najbolje palačinke od krompira, iz rendanog krompira mora da se iscedi sva tečnost, pre nego što se prže na najtoplijem ulju“, podelila je svoje savete Bergerova.
foto: Pixabay
Zamenica sekretara u Ministarstvu spoljnih poslova Ketrin Vest je kazala da je “napravila gomilu božićnih pudinga” još polovinom oktobra, “koji su spremni za kuvanje na Božić”.
Nezavisni poslanik Džeremi Korbin je među savetima za spremanje božićnog ručka naveo da se hrana sprema na maslinovom ulju, i pozvao sugrađane da ne bacaju hranu.
Hypetv.rs/Tanjug/J.V.
Čitajte Hypetv.rs portal, najbrži portal u Srbiji i regionu sa najvećim rastućim rezultatima i ekskluzivnim vestima. Zapratite nas i na Instagramu, Facebook, Threads