OVE NAMIRNICE SVI DRŽE U FRIŽIDERU, A TO JE VELIKA GREŠKA: Evo koja hrana je u pitanju i zašto joj tu nije mesto
Ove namirnice svi drže u frižideru

Ove namirnice ne bi trebalo držati u frižideru kako ih ne biste uništili.
Neka hrana ne bi trebala da se stavlja u frižider, no neki ljudi uporno skoro sve što donesu iz prodavnice trpaju u njega. Time zapravo čine veliku medveđu uslugu jer bespotrebno zatrpavaju frižider i uništavaju hranu, piše Stars Insider.
Ove namirnice svi drže u frižideru
Med
Poznato je da se med skuplja i kristališe na niskim temperaturama, a na sobnoj temperaturi trajaće mnogo duže nego što mislite.
Krompir
Niske temperature pretvaraju krompirov škrob u šećer, što rezultira preslatkim ukusom i zrnastom teksturom. Umesto toga, držite ih u papirnatoj vrećici u hladnoj i tamnoj ostavi.

Paradajz
Nemojte stavljati paradajz u frižider jer na ga hladan vazduh u frižideru čini kašastim i usporava hemijske procese koji doprinose ukusu.
Jabuke
Hladna i hrskava jabuka je osvežavajuća, ali će izgubiti svoju hrskavost, svežinu i ukus ukoliko ih držite u frižideru.
Krastavci
U redu je držati kisele krastavce van frižidera.
Čokolada
Za potpuniji ukus vrlo je važno da čokoladu držite na suvom i tamnom mestu.
Patlidžan
Ako nameravate da ga pojedete nekoliko dana nakon kupovine, držite patlidžan na kuhinjskom stolu. Ako ga pak, stavite u frižider morate znati da njegov ukus više neće biti isti.
Hypetv.rs/E.B.
SVE VESTI O “IMANJU”, NAJVEĆEM RIJALITI FORMATU NA BALKANU, ČITAJTE KLIKOM NA OVAJ LINK
Čitajte Hypetv.rs portal, najbrži portal u Srbiji i regionu sa najvećim rastućim rezultatima i ekskluzivnim vestima. Zapratite nas i na Instagramu, Facebook, Threads!
BONUS VIDEO:
Adaktar obmanuo naciju?! Oglasio se muzej Jugoslavije povodom Titovog odela?!