OVA TRI MLEČNA PROIZVODA SU “UBISTVO” ZA LINIJU: Loše utiču na rad jetre i veoma goje
Ova tri mlečna proizvoda su “ubistvo” za liniju
Ova tri mlečna proizvoda su “ubistvo” za liniju
Nutricionista otkriva koja su tri najštetnija mlečna proizvoda, a mnogi ih obožavaju.
Dijetetičarka Darija Rusakova sastavila je listu fermentisanih mlečnih proizvoda koji nisu tako zdravi kao što se misli, kako piše Newsme.
1. Jogurt sa aditivima
Jogurti s raznim dodacima nisu prirodno mleko, jer sadrže puno više ugljenih hidrata nego bilo koji drugi fermentisani mlečni proizvod. Zbog veštačkih dodataka i velike količine šećera, koji remeti apsorbciju kalcijuma, više spadaju u slatkiše nego u mlečne proizvode.
2. Mlečni proizvodi bez masnoće
Iako ih većina uzima jer misli da su niskokalorični i zdravi, nemasni mlečni proizvodi zapravo su sve samo ne to. Činjenica je da se skrob dodaje u sastav ovakvih jogurta kako bi se postigla potrebna konzistencija, koja je jednako kalorična kao i ugljeni hidrati. Problem leži u tome što mleko bez masnoće ne zasićuje organizam, već, naprotiv, podstiče apetit povećavajući nivo šećera u krvi.
3. Kisela pavlaka
-Kisela pavlaka s udelom masti od 25-30 % jedna je od najtežih probavnih namirnica, ometa rad gušterače i jetre. No, to ne znači da se ove namirnice trebate potpuno odreći. Kako biste izbegli probleme s probavom i rizik od razvoja gastrointestinalnih bolesti, dovoljno je samo uzimati onu s nižim udelom masti, 10-15 %.
Hypetv.rs/E.B.
BONUS VIDEO:
SVE VESTI O “IMANJU”, NAJVEĆEM RIJALITI FORMATU NA BALKANU, ČITAJTE KLIKOM NA OVAJ LINK
ČITAJTE NAS I NA HYPETV KANALIMA WHATSAPP, VIBER I TELEGRAM.
Čitajte Hypetv.rs portal, najbrži portal u Srbiji i regionu sa najvećim rastućim rezultatima i ekskluzivnim vestima. Zapratite nas i na Instagramu, Facebook, Threads!