OTKRIVEN RECEPT PUSLICA TORTE ZORICE BRUNCLIK! Domaćice poludele za njom, savršena za svaki povod
OTKRIVEN RECEPT PUSLICA TORTE ZORICE BRUNCLIK! Domaćice poludele za njom, savršena za svaki povod
Zorica Brunclik i Miroljub Aranđelović Kemiš, jedan od najskladnijih parova na estradi, obnovili su svoje bračne zavete nakon čak 40 godina zajedničkog života. Pevačica, poznata ne samo po bogatoj muzičkoj karijeri već i po porodičnim vrednostima, ističe se i kao izuzetna domaćica.
Zorica posebno uživa u spremanju poslastica, a njena čuvena „puslica torta“ omiljena je mnogima iz njenog najbližeg kruga, među kojima je i njena kuma, tekstopisac Vesna Petković.
– Zorica je maestralna kada su torte u pitanju, pravi ih izvanredno. Njena puslica torta je moja omiljena, onako hrskava, sa tankim korama od belanaca… Od nje sam uzela recept baš za tu tortu i pravila sam je za slavu, međutim, nije ispala ni slična njenoj, kore su bile debele… Zorica je ipak pohvalila – rekla je Vesna.
Recept za Zoričinu čuvenu Puslica tortu:
Za jednu koru:
– 5 belanaca
– 200 gr šećera
Za fil:
U subotu 7 stepeni svežije u ovim delovima Srbije, a u ovom će padati i grmeti: EVO gde se očekuje i do 38
– 10 žumanaca
– 15 kašika šećera
– 2,5 dl mleka
– 250 gr mlevenih pečenih lešnika
– 250 gr maslaca
– 4 dl slatke pavlake za šlag
Umutiti 5 belanaca u čvrst sneg, pa postepeno dodavati šećer. Kad se doda svih 200 gr šećera, mutiti još nekoliko minuta. U kalup staviti peki papir na dno, a rubne ivice malo namazati margarinom i posuti brašnom. Staviti sneg u kalup, poravnati i staviti da se peče na 150 stepeni tačno 35 minuta.

Na isti način ispeći i drugu koru. Ostaviti ih da se ohlade. Najbolje ih je filovati sutradan.
Fil: 10 žumanaca dobro izmešati sa 15 kašika šećera, dodati 2,5 dl mleka i staviti da se fil kuva. Neprestano mešati žicom, i čim počne da se zgušnjava i vri, odmah skloniti sa ringle.
Kad se fil malo prohladi dodati 250 gr mlevenih pečenih lešnika.
Kada se potpuno ohladi, izmešati žuti fil sa dobro i penasto umućenim maslacem.
Potom u čvrst sneg umutiti 4 dl slatke pavlake.
Filovati tortu sledećim redom: kora, pola fila, kora, pola fila, šlag. Ukrasiti po želji.
Čitajte Hypetv.rs portal, najbrži portal u Srbiji i regionu sa najvećim rastućim rezultatima i ekskluzivnim vestima. Zapratite nas i na Instagramu, Facebook, Threads!
ČITAJTE NAS I NA HYPETV KANALIMA WHATSAPP, VIBER I TELEGRAM.
HypeTv.rs / N.Š.