NEPRIKOSNOVENI BROJ 1. U ARANŽIRANJU HRANE, DEJAN ŠUTANOVAC: “Najteže je raditi sa čokoladom”!
Za čoveka koji je neprikosnoveni broj jedan u ovoj disciplini skoro da ne postoje domaći proizvođači konditorskih i prehrambenih proizvoda sa kojima nije sarađivao.
Dejan Šutanovac, gostovao je u emisiji Chit Chat I tom prilikom otkrio neke kulinarske tajne.U karijeri dugoj više od dve decenije radio je sa mnogobrojnim restoranima, trgovačkim i lancima brze hrane, pa ne čudi što iz dana u dan raste potražnja za ovim maestrom koji s lakoćom obične namirnice pretvara u najukusnije đakonije.
“Najizazovnije mi je kad radim kampanju za sladoled, koji je jedna od najzahtevnijih namirnica za slikanje. Pošto se pravi brzo otopi, napravio sam masu koja teksturom i bojom može da ga zameni. Ukoliko beloj smesi dodam štapić vanile, svi će pomisliti da sladoled ima taj ukus, ako pored stavim krišku limuna, verovaće da je od tog voća. Sa nekoliko pistaća na vrhu, svi će misliti da je zelena kugla od pistaća,
odnosno, ako ga poslužim uz kivi, „ješće“ sladoled od kivija. Isto se dešava sa crvenom smesom kojoj ukus daju jagoda, odnosno malina. Reč je sugestiji, odnosono, to je prava optička varka” završava Dejan Čokolada je, kako kaže, takođe, mnogo zahtevna i, u suštini, najviše voli da radi sa mesom, suhomesnatim proizvodima, gotovim jelima.
Ceo intervju pogledajte u nastavku :
hypetv.rs