NAPRAVITE PREUKUSAN DOMAĆI KEČAP: Bez hemije i dodataka – kada ga jednom probate, nećete ga više kupovati!
NAPRAVITE PREUKUSAN DOMAĆI KEČAP: Bez hemije i dodataka – kada ga jednom probate, nećete ga više kupovati!

Kečap je nezaobilazan dodatak mnogim jelima, od pomfrita i burgera, do pečenog krompira i raznih zalogaja.
Ipak, industrijske verzije često sadrže velike količine šećera, aditiva i konzervansa, što ovaj popularni sos čini manje zdravim izborom.
Rešenje? Domaći kečap koji možete lako pripremiti u sopstvenoj kuhinji! Ne samo da je zdraviji, već je i bogatijeg i punijeg ukusa.
U nastavku vam donosimo jednostavan, ali jedinstven recept uz koji ćete zaboraviti na kupovne varijante.
NAPRAVITE PREUKUSAN DOMAĆI KEČAP: Bez hemije i dodataka – kada ga jednom probate, nećete ga više kupovati!
HRSKAVI BRUSKETI PO RECEPTU EMINE JAHOVIĆ: Božanstveni fit zalogaji!
Sastojci i količina:
– 5 kg paradajza
– 300 g šećera
– 100 g soli
– 150 g gustina
– 100 ml sirćeta
– malo origana
– 2 g konzervansa
Način pripreme:
Operite paradajz, oljuštite ga i izmiskajte u blenderu. Ukoliko imate mašinu za mlevenje paradajza, to je onda bolja opcija.
Sipajte dobijeni sok od paradajza u lonac i kuvajte dok ne uvri do četiri litra. Dodajte razmućen šećer, so, gustin, sirće i origano, pa mešajte dok ne počne da se zgušnjava. Na kraju dodajte malo kozervansa, pa sve dobro izmešajte.
Vruć kečap sipajte u sterilisane teglice ili staklene flaše, dobro ih zatvorite i okrenite naopako. Staklene posude sa kečapom dobro ušuškajte i ostavite da tako odstoje 48 sati, a onda ih prebacite na hladno mesto.
Hypetv.rs/M.K.
GLEDAJTE NAS!

Čitajte Hypetv.rs portal, najbrži portal u Srbiji i regionu sa najvećim rastućim rezultatima i ekskluzivnim vestima. Zapratite nas i na Instagramu, Facebook, Threads!