Background adbanner
calendar

Sreda 14. Maj, 2025

aktuelno ikonica Aktuelno
BATALILA GLUMU, POSVETILA SE MANASTIRU Evo kako danas izgleda glumica, život promenila iz korena (FOTO) SLEDI STRAVIČAN VREMENSKI PREOKRET U SRBIJI! Nakon sunca stižu pljuskovi i grmljavina SANDRU AFRIKU ZADESIO ŠOK! Stao joj auto nasred puta, nije imala para da sipa gorivo, procurio snimak! HAKERI NAPALI EVROVIZIJU! Nastao neviđeni HAOS, ovo se do sada nije desilo URINIRAO PO ŽRTVAMA, ZLOSTAVLJANJE TRAJALO I PO 10 SATI?! Svedoci progovorili o monstruoznim zločinima na suđenju Paf Dediju CRNE SLUTNJE SE OBISITINILE! Najbolji igrač MORA na operaciju! Doživeo NAJGORU moguću povredu! “KAD BI ZLATA DOŠLA OVDE JA BIH POBEGLA!” Enu Čolić se POKAJALA ZBOG REČI koje je upitala Pejinoj porodici, na ovaj NAČIN POKUŠAVA DA SE VADI, ŠOK! OVE DRŽAVE SU PROŠLE U FINALE EVROVIZIJE 2025! Ispale Hrvatska i Slovenija ONA ĆE GA POTPUNO RAZOTKRITI! Didijeva bivša devojka se trudna pojavila u sudu! “ENA JE PORED MENE IMALA INTIMNE ODNOSE SA VODITELJEM” Gastoz više ne želi da ĆUTI, njegove reči će FRAPIRATI NACIJU! ISTORIJSKA BRUKA SLAVNOG ŠAMPIONA! Nekadašnji prvak Serije A ISPAO u Treću ligu! MARIJA KILIBARDA ĆERKU PRVI PUT POKAZALA JAVNO! Voditeljka je odvela na posebno mesto – evo kako mala Senja izgleda! (FOTO) NOVI SUKOB TEODORE I BEBICE ŠOKIRAO SVE! Ona počela histerično da viče nakon incidenta – svađa nastala zbog ličnih stvari?! ENA ČOLIĆ SE IZBLAMIRALA ZA SVE PARE! Peja u ŠOKU zbog njenog neznanja: “Druže, ti si pakao” PORODIČNA SVAĐA ZAPALILA INTERNET! Novakov dželat ODGOVORIO ocu! “Kupio si DEVOJKU u noćnom klubu…”! PUTIN (NE) DOLAZI U TURSKU Oglasio se Peskov sa najnovijim detaljima o pregovorima u Turskoj!

“Medeno srce” – najlepša poslastica, a priprema nikad lakša: Oduševite ukućane već danas

Objavio: RHT
07/02/2025 2:27 AM

“Medeno srce” – najlepša poslastica, a priprema nikad lakša: Oduševite ukućane već danas

Sigurno će oduševiti vaše goste i zauzeti posebno mesto na vašoj trpezi.

Torta “Medeno srce” je jedan od onih poslastica koje mame osmijeh na lice svakog ljubitelja slatkiša. Ovaj klasik srpske kuhinje prepun je bogatih, toplih ukusa meda, cimeta i kremaste teksture, što je čini savršenim izborom za sve prilike – od porodičnih okupljanja do prazničnih proslava.

Ako želite da oduševite svoje goste nečim posebnim i autentičnim, torta “Medeno srce” je pravi izbor!

Medeno srce Čokoladni kolač foto:Pixabay
Čokoladni kolač foto:Pixabay

Sastojci
Za biskvit
4 jaja
200 g šećera
200 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
2 kašičice meda
1 kašičica cimeta
100 ml mleka
100 g margarina
Za krem:
500 ml mleka
4 žumanca
150 g šećera
50 g brašna
100 g čokolade za kuvanje
100 g maslaca
Za preliv:
150 g šećera u prahu
2 kašičice meda
2 kašičice vode

Priprema torte

Prvi korak – priprema biskvita

U velikoj činiji umutite jaja sa šećerom dok ne postanu penasta. Dodajte med, mleko, rastopljeni margarin, cimet i prašak za pecivo, pa sve dobro sjedinite. Postepeno dodajte brašno, mešajući da se ne stvore grudvice. Smesa treba da bude glatka i tečna.
Smesu izlijte u prethodno podmazan i pobrašnjen kalup za tortu i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 25-30 minuta. Biskvit je gotov kada čačkalica uđe suvo. Ostavite biskvit da se ohladi, a zatim ga pažljivo isecite na dva sloja.

Drugi korak – priprema kreme

U manjoj činiji umutite žumanca sa šećerom i brašnom.
U šerpi zagrejte mleko, a kada počne da se zagreva, u njemu rastvorite čokoladu i dodajte smesu od žumanaca. Kuvajte krem na srednjoj vatri, neprestano mešajući, dok se ne zgusne. Kada se krem zgusne, sklonite ga sa vatre i dodajte maslac, dobro promešajte dok se ne rastopi. Ostavite krem da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Treći korak -sastavljanje torte

Na prvi biskvitni sloj nanesite pripremljeni krem i poravnajte. Stavite drugi biskvitni sloj na krem i pritisnite lagano da se slojevi dobro spoje. U maloj šerpi pomešajte šećer u prahu, med i vodu, pa zagrejte dok se ne rastopi. Ovim prelivom prelijte celu tortu, pazeći da ravnomerno pokrije površinu. Ostavite tortu da se ohladi i upije sve ukuse, najbolje je da je stavite u frižider na nekoliko sati, pa čak i preko noći, kako bi dobila punu teksturu.

Kako ukrasiti tortu “Medeno srce”

Za dodatnu dekoraciju možete koristiti šlag, orahe ili čak suvo cveće, što će tortu učiniti još atraktivnijom. Imajte na umu da je jednostavnost najlepša – torta „Medeno srce“ sa svojim bogatim kremom i prelepim prelivom sama po sebi dovoljno lep ukras za svaku priliku.

Saveti za uspešnu tortu

Biskvit je najbolje peći u manjem kalupu, kako bi torta imala lep oblik i bila dovoljno visoka. Krem treba da se ohladi pre nego što ga nanesete na biskvit, kako bi imao savršenu teksturu. Preliv od meda ne samo da daje lep izgled, već i dodatno obogaćuje ukus torte.

Zašto probati tortu “Medeno srce”?

Torta “Medeno srce” nije samo običan desert – to je prava ljubavna poruka u formi torte! Sa svojim toplim ukusima meda, cimeta i kremastim slojevima, predstavlja savršen izbor za svaku priliku, od proslava do porodičnih okupljanja.

Treći korak -sastavljanje torte

Na prvi biskvitni sloj nanesite pripremljeni krem i poravnajte. Stavite drugi biskvitni sloj na krem i pritisnite lagano da se slojevi dobro spoje. U maloj šerpi pomešajte šećer u prahu, med i vodu, pa zagrejte dok se ne rastopi. Ovim prelivom prelijte celu tortu, pazeći da ravnomerno pokrije površinu. Ostavite tortu da se ohladi i upije sve ukuse, najbolje je da je stavite u frižider na nekoliko sati, pa čak i preko noći, kako bi dobila punu teksturu.

Kako ukrasiti tortu “Medeno srce”

Za dodatnu dekoraciju možete koristiti šlag, orahe ili čak suvo cveće, što će tortu učiniti još atraktivnijom. Imajte na umu da je jednostavnost najlepša – torta „Medeno srce“ sa svojim bogatim kremom i prelepim prelivom sama po sebi dovoljno lep ukras za svaku priliku.

Saveti za uspešnu tortu

Biskvit je najbolje peći u manjem kalupu, kako bi torta imala lep oblik i bila dovoljno visoka. Krem treba da se ohladi pre nego što ga nanesete na biskvit, kako bi imao savršenu teksturu. Preliv od meda ne samo da daje lep izgled, već i dodatno obogaćuje ukus torte.

Zašto probati tortu “Medeno srce”?

Torta “Medeno srce” nije samo običan desert – to je prava ljubavna poruka u formi torte! Sa svojim toplim ukusima meda, cimeta i kremastim slojevima, predstavlja savršen izbor za svaku priliku, od proslava do porodičnih okupljanja.

 

ČITAJTE NAS I NA HYPETV KANALIMA WHATSAPPVIBER I TELEGRAM.

Čitajte Hypetv.rs portal, najbrži portal u Srbiji i regionu sa najvećim rastućim rezultatima i ekskluzivnim vestima. Zapratite nas i na InstagramuFacebookThreads!

PRIJAVE ZA AUDICIJU ZA “HYPE ZVEZDE”

Prijavljivanje kreće od 15.2. I kandidati se prijavljuju za audicije u Beogradu, Nišu, Šapcu, Sarajevu, Banja Luci, Zagrebu, Skoplju, Podgorici.

Audicije se održavaju u pomenutim gradovima od 15.4. do 1.6.

PRIJAVITE SE ZA “HYPE ZVEZDE” KLIKOM OVDE

 

SVE! SAD! VAŠ HYPE TV

Hypetv.rs/SrbijaDanas/M.A/N.A.

Ostavite komentar

Obavezna polja su označena sa * Vaša adresa neće biti vidljiva drugim korisnicima.

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner