
Postoji jednostavan trik koji može značajno olakšati kuvanje jaja. Umesto da se bavite pucanjem ljuske i teškim ljuštenjem, dovoljno je da u vodu dodate komadić limuna.
Kiselina iz limuna sprečava pucanje ljuske tokom kuvanja, a kasnije čini da se jaja mnogo lakše oljušte. Ovaj trik je idealan i kada vam trebaju savršeno glatka jaja za farbanje ili dekoraciju, jer ostaju uredna i neoštećena.
Prednost je i u tome što ne zahteva nikakvu dodatnu pripremu dovoljno je samo ubaciti krišku limuna u šerpu. Rezultat su uredno skuvana jaja i manje nerviranja oko skidanja ljuske.
Zbog svoje jednostavnosti i efikasnosti, ovaj trik vredi isprobati svaki put kada kuvate jaja. Ponekad sitnica poput limuna može da napravi veliku razliku u kuhinji.
Hypetv.rs/M.K.
GLEDAJTE NAS!

Čitajte Hypetv.rs portal, najbrži portal u Srbiji i regionu sa najvećim rastućim rezultatima i ekskluzivnim vestima. Zapratite nas i na Instagramu, Facebook, Threads!
