
Lepa Lukić uveliko gazi devetu deceniju, a sa svojih 85 godina izgleda izuzetno vitalno. Pevačica ističe da pored vedrog duha, koji je oduvek negovala, njenom mladolikom izgledu doprinosi i pravilna ishrana.
Recept Lepe Lukić za vitalnost i dugovečnost je jednostavan, zdrava ishrana, sa jelima koja se pripremaju „na kašiku“.
– Ne volim jaku hranu, volim da je kod mene sve prirodno. Slobodno mogu reći da volim samo jela na kašiku. Roštilj ne uzimam u usta. Nije sad da ja nikada ne jedem meso, pojedem ga i to se desi, ali nisam veliki ljubitelj. Volim suve, domaće kolače, a što se tiče torti, nisam veliki ljubitelj. Uglavnom ne jedem puno slatko i ne prejedam se u svakom smislu te reči – otkrila je pevačica.
Mnogo vodim računa o tome šta jedem i praktikujem samo laganu ishranu. Konzumiram samo pileće i ćureće meso, ostalo, kažu, nije zdravo unositi u organizam. Pazim da se ne ugojim jer godine čine svoje. Jeo ne jeo, uvek dobiješ poneki kilogram viška, a to mi poprilično smeta.
Liniju uspevam da održim samo zato što volim da jedem kuvano. Lepo kuvam, a ništa ne zapržim. Najviše jedem boraniju, grašak, slatki kupus s teletinom, pile na teflonu bez ulja, bakin hleb… Jedem dosta voća i povrća. Pravim čorbice od karfiola, brokolija, kelerabe, ma prste da poližeš – otkrila je Lepa, a mi vam predlažemo jedan od recepata za jelo koje diva narodne muzike obožava – nešto na kašiku.
Recept Lepe Lukić za čorbu od povrća
Sastojci
– 1 crni luk
– 3 šargarepe
– 1 paštrnak
– 1 koren celera
– 1 keleraba
– 1 krompir
– peršun list, mirođija
– mešavina začina, biber
– maslinovo ulje
Luk očistiti, sitno iseckati i dinstati na maslinovom ulju dok ne bude staklast.
Šargarepu, paštrnak i celer, oprati, očistiti i iseckati na kockice i dodati luk, dinstati sve zajedno. Krompir očistiti i iseckati na kockice isto uraditi sa kelerabom, dodati u izdinstano povrće.
Naliti vodu i kuvati dok povrće ne omekša. Prohlađeno povrće izmiksati, ali ne da se dobije krem, nego da ostane grublja tekstura i vratiti u čorbicu.
Pre posluženja u svaku činiju staviti po jednu malu kašičicu kisele pavlake (ukoliko ne postite) i posuti usitnjenom mirođijom i peršunom.
Hypetv.rs/SrbijaDanas/Svet/M.K.
GLEDAJTE NAS!

Čitajte Hypetv.rs portal, najbrži portal u Srbiji i regionu sa najvećim rastućim rezultatima i ekskluzivnim vestima. Zapratite nas i na Instagramu, Facebook, Threads!