Mnogo je zanimljivosti o lekovitim biljkama, a o koprivi se zapravo ne zna sve.

Kažu da ima mnogo više gvožđa u koprivi nego u mesu.
Čak se u 100 grama sveže koprive nalazi do 41 mg gvožđa. To je čak deset puta više nego u istoj količini junetine! Pored toga, bogata je vitaminima C, A i K. Kao i kalcijumom, magnezijumom, ali i kalijumom, flavonoidima i hlorofilom.
Češće bi trebalo konzumirati koprivu, a čaj od ove biljke je carstvo za vaš organizam.
Oni što se bore sa anemojom, umorom i hroničnim nedostatkom energije i slabijom cirkulacijom.
KAKO SE PRIPREMA KOPRIVA
Kopriva se sprema isto kao spanać. Nakon blanširanja (što uklanja „peckanje“) može se dodavati u: supe i čorbe, rižoto i variva. Dobra je i u pitama, mada se ređe priprema ta varijanta.
Pronalazi se u prirodi (na čistim livadama) ili na pijacama gde se prodaje kao samonikla biljka. Od sušene koprive pravi se čaj koji:
jača imunitet, čisti krv, ali i podstiče rad bubrega.
Hypetv.rs V.M./Najzena
PROČITAJTE I:
KONCERTI
Aca Lukas će, zajedno sa dragim kolegama i prijateljima, Mirom Škorić i Miroslavom Ilićem, 1. novembra nastupati u Skenderiji.
Očekuje vas muzički spektakl u Sarajevu, koji briše granice između generacija. I spaja sve koji znaju šta znači prava pesma. Zapevajte i vi 1. novembra. Biće ovo veče najvećih hitova i najveće žurke koja će dugo ostati u vašem sećanju! KARTE PRONAĐITE PUTEM OVOG LINKA.