DOMAĆINSKA PUTER POGAČA TOPI SE U USTIMA!
DOMAĆINSKA PUTER POGAČA TOPI SE U USTIMA!
Napravite domaću pogaču koja će sve oduševiti! Bitno je samo da pratite recepet i nećete pogrešiti!
Evo šta će vam biti potrebno za pripremu, od sastojaka i kako teče postupak pripreme pogače.

U posudu sipajte 900 grama brašna. Sa strane odvojte u jednu posudu 450 ml vode. U koju dodajete 1 kašičicu šećera, 30 grama kvasca i 2 kašike brašna. I dobro promešate, da se kvasac aktivira.
DOMAĆINSKA PUTER POGAČA TOPI SE U USTIMA!
Kada kvasac nadođe sipajte smesu u činiju sa brašnom u koju dodajete jedno jaje . I 50 ml ulja i jednu kašičicu soli. Zamesite testo, treba da bude srednje čvrstine.
Zatim ga izvadite iz posude na površinu gde ste posuli brašno. I dobro ga izradite da bude glatko. Zatim testo podelite na 4 jednaka dela i jedan koji treba da bude za pola manji od ostala 4 dela. Ostavite testo da odmori, pokrijte ga.
Zatim ga izvadite na površinu gde ste sipali brašno i razvucite testo jednu po jednu jufku da obrazuju krug.
Razvučenu koru premažite otopljenim puterom, zatim pokrijte sledećom korom u napravite rolat.
Isto uradite i sa sledeće dve kore.
Zatim svaki od rolata isecite na kriške debljine 2 cm i ređajte ih u posudu za pečenje koju ste prethodno obložili pek papirom i premazali uljem. Ređajte jedan komad na drugi tako da obrazuju niz kao kada domine padnu jedna na drugu.
U središnji deo stavite najmanji deo testa koji ste odvojili i premažite pogaču obilno umućenim žumancetom.
Pospite i seme po želji, čija ili susam. Pokrijte krpom i ostavite da pogača nadođe. Zagrejte rernu na 200 stepeni i čim ubacite pogaču smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite 30 minuta.
Hypetv/ Srbija Danas S.S.
Čitajte Hypetv.rs portal, najbrži portal u Srbiji i regionu sa najvećim rastućim rezultatima i ekskluzivnim vestima. Zapratite nas i na Instagramu, Facebook, Threads!
ČITAJTE NAS I NA HYPETV KANALIMA WHATSAPP, VIBER I TELEGRAM.