DA LI ZBOG OVOGA VOĆE BRZO ISTRULI?! Otkriveno u čemu se greši kada se kupuju namirnice
DA LI ZBOG OVOGA VOĆE ISTRULI?!
Bacanje hrane doslovno je poput bacanja novca u kantu za smeće. Međutim, ponekad se čini kao da ona traje samo nekoliko dana pre nego što počne da se kvari. Međutim, način na koji je čuvate u frižideru zapravo bi mogao biti uzrok toga, tvrdi stručnjakinja za skladištenje hrane Kejt Hol.
Foto Pixabay/PeterG63
Otkrila je neke od najčešćih grešaka koje ljudi prave kada je u pitanju održavanje
“Rasipanje hrane veliki je problem za mnoga domaćinstva. Uzalud gubimo vreme i novac”, upozorila je.
“Međutim, postoji mnogo malih promena koje možemo napraviti. A koje mogu imati veliki pozitivan učinak. Drugačijim skladištenjem proizvoda ili usvajanjem nekoliko jednostavnih navika, možemo značajno smanjiti bacanje hrane, uštedeti novac i osigurati da jedemo hranu za koju smo naporno radili da je platimo”, rekla je.
DA LI ZBOG OVOGA VOĆE ISTRULI?!
“To može dovesti do bržeg kvarenja proizvoda. Kako bi vaše voće i povrće trajalo što je duže moguće, održite njegov spoljašnji deo netaknutim dok ne budete spremni za pripremu ili konzumaciju”, istakla je Kejt.
Jedno od voća koje je najozloglašenije po tome što se brzo kvari je bobičasto voće. Ali za to postoji dobar razlog i to se lako može izbeći. Pre nego što stavite voće u frižider, vrlo pažljivo proverite kutiju ili kesu u kojoj se nalazi.
Ako se u njoj skriva jedna jedina buđava bobica, tada mogu lako i brzo kontaminirati ostatak. Uklonite je i bobičasto voće operite pre jela kako ne biste dodali više nepotrebne vlage.
I na kraju, ako u svom frižideru uočite bilo koje povrće, poput šargarepe, mladog luka ili celera, koje izgleda kao da je počelo da vene, nema potrebe da ga bacite. Krivac bi mogla biti dehidracija. Podrežite vrhove i uronite ih u hladnu vodu. To bi trebalo “oživiti” povrće, piše Express.
Hypetv.rs v.m., Najžena