BASTIJAN JE OBOŽAVAO DA JEDE OVO ANINO JELO: Nasledila recept od svekrve, postupak je prost kao pasulj
BASTIJAN JE OBOŽAVAO DA JEDE OVO ANINO JELO: Nasledila recept od svekrve, postupak je prost kao pasulj

Iako se Bastijan Švajnštajger i Ana Ivanović više ne pojavljuju zajedno u javnosti, poznato je da je nekadašnji nemački fudbaler bio veliki obožavalac specijaliteta koje mu je pripremala njegova bivša supruga.
Omiljeno jelo Švajnštajgera su špagete bolonjeze – ali ne bilo koje, već one koje mu je Ana pripremala po receptu njegove majke. Osim tog specijaliteta, Ana mu je često spremala i tradicionalno austrijsko jelo, kajzeršmarn, koje u Bastijanu budi nostalgiju i osećaj doma.
BASTIJAN JE OBOŽAVAO DA JEDE OVO ANINO JELO: Nasledila recept od svekrve, postupak je prost kao pasulj
Bivši srpski zet, kako su ga domaći mediji često nazivali, posebno je voleo jednostavna jela od testa. Pored kajzeršmarna, prženice su mu takođe bile jedan od omiljenih doručaka dok je boravio u Srbiji.
Kajzeršmarn, ili u prevodu carski omlet, priprema se od jednostavnih sastojaka, a u nastavku donosimo recept:
Potrebni sastojci:
3 jaja
2 kašike kristal šećera
150 ml mleka
180 g glatkog brašna
prstohvat soli
2 kašike maslaca
šećer u prahu za posipanje
pire od jabuka kao dodatak
– U jednoj činiji posebno penasto umutiti belanca sa prstohvatom soli, a drugoj žumanca sa šećerom. U žumanca zatim dodati mleko, a potom postepeno dodavati brašno neprekidno mešajući da se ne bi stvorile grudvice.
Hypetv.rs/Blic/M.K.
GLEDAJTE NAS!

Čitajte Hypetv.rs portal, najbrži portal u Srbiji i regionu sa najvećim rastućim rezultatima i ekskluzivnim vestima. Zapratite nas i na Instagramu, Facebook, Threads!